Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε Γάλλο ανήκει η φωνή στο μήνυμα ανάληψης της ευθύνης για τη φρίκη στο Παρίσι

Σε Γάλλο ανήκει η φωνή στο μήνυμα ανάληψης της ευθύνης για τη φρίκη στο Παρίσι

Σε γάλλο τζιχαντιστή από την Τουλούζη ανήκει η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους, με το οποίο η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σε γάλλο τζιχαντιστή από την Τουλούζη ανήκει η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους, με το οποίο η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η φωνή ανήκει στον Φαμπιέν Κλεν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 35 ετών που κατάγεται από την Τουλούζη και ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Μοχάμεντ Μερά, του ανθρώπου που σκότωσε τρεις στρατιωτικούς, έναν καθηγητή και τρεις μαθητές σε ένα εβραϊκό σχολείο τον Μάρτιο του 2012.

Αφού εξέτασαν ενδελεχώς την ηχογράφηση διάρκειας πέντε λεπτών και τριάντα δευτερολέπτων, όπου ο 35χρονος διαβάζει ένα κείμενο στη γαλλική γλώσσα, οι ειδικές υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την φωνή του Κλεν, επιβεβαίωσαν οι πηγές.

Το μήνυμα αναρτήθηκε την επόμενη ημέρα των επιθέσεων που στοίχισαν την ζωή σε 129 ανθρώπους.

Ο Φαμπιέν Κλεν και ο αδελφός του Ζαν Μισέλ μεγάλωσαν στην Τουλούζη. Είναι μουσουλμάνοι που ριζοσπαστικοποιήθηκαν στις αρχές του 2000.

Κατόπιν τους προσέγγισε μια ισλαμιστική ομάδα επικεφαλής της οποίας ήταν ένας Γάλλος συριακής καταγωγής, ο Ολιβιέ Κορέλ, μεγαλύτερος σε ηλικία από εκείνους, τον οποίο θεωρούσαν πνευματικό τους καθοδηγητή.

Ο Φαμπιέν Κλεν, ή αλλιώς Ομάρ, θεωρείται ως ένας από τους ανθρώπους που συγκρότησαν δίκτυο που έστελνε ισλαμιστές μαχητές στο Ιράκ για να πολεμήσουν εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2009 σε κάθειρξη 5 ετών. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του οι σωφρονιστικές αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο επιχείρησε να στείλει στον Μοχάμεντ Μερά, τον οποίο είχε γνωρίσει λίγα χρόνια νωρίτερα.

Αφού εξέτισε την ποινή του, ο Κλεν έφυγε για τη Συρία μαζί με πολλά στελέχη του εξτρεμιστικού ισλαμιστικού κινήματος της Τουλούζης, όπου εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Από εκεί, κράτησε επαφή με τους επίδοξους τζιχαντιστές στη Γαλλία και θεωρείται ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης που διέπραξε τον Απρίλιο εναντίον μιας εκκλησίας στο Βιγζουίφ, στην περιοχή του Παρισιού, ο νεαρός Αλγερινός Σιντ Άχμεντ Γκλαμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024