Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με επίθεση κατά της Ουάσινγκτον απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Με επίθεση κατά της Ουάσινγκτον απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Με νέο βίντεο, στο οποίο προειδοποιεί όλες τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ότι θα έχουν την τύχη της Γαλλίας επανέρχεται τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος. Στο ίδιο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, οι τζιχαντιστές απειλούν με νέο χτύπημα στην Ουάσινγκτον.

Με νέο βίντεο, στο οποίο προειδοποιεί όλες τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ότι θα έχουν την τύχη της Γαλλίας επανέρχεται τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος.

Στο ίδιο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, οι τζιχαντιστές απειλούν με νέο χτύπημα στην Ουάσινγκτον.

Κάνοντας λόγο για «εκστρατεία σταυροφόρων», οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι θα επιτεθούν στα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν, όπως έκαναν στο κέντρο του Παρισιού, και δίνουν «όρκο» ότι θα επιτεθούν στην Ουάσινγκτον, το κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπο που χρησιμποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του, αρχίζει με εικόνες από δελτία ειδήσεων για τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι.

Το μήνυμα διατυπώνεται από άνδρα, ο οποίος φοράει στρατιωτική στολή και τουρμπάνι και στους υπότιτλους αναφέρεται ως Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός.

«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα σαν της Γαλλίας και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της, στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, στην Ουάσινγκτον» λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

«Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταμτατήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ’ ό,τι πριν» λέει στο βίντεο.

Προφανώς αναφερόμενος στις διεθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ένας άλλος άνδρας, που στο βίντεο αναφέρεται ως Αλ Καράρ ο Ιρακινός, λέει στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως «αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024