Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων - Πέρασε (;) από την Αθήνα

Παρίσι: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων – Πέρασε (;) από την Αθήνα

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία, είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές από την γαλλική έρευνα. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ άλλων και πίσω από την απόπειρα επίθεσης στο τρένο της Thalys. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στα μέσα Ιανουαρίου είχε διεξαχθεί έρευνα στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του. Ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι ο Αμπαούντ είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων, λέει βέλγος εισαγγελέας.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία, είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές από την γαλλική έρευνα.

Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ άλλων και πίσω από την απόπειρα επίθεσης στο τρένο της Thalys.

Τις πληροφορίες επικαλούνται το Reuters και το Associated Press (AP). Οι πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως ο 27χρονος Αμπαούντ «φαίνεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τον σχεδιασμό αρκετών επιθέσεων στην Ευρώπη».

Εισαγγελέας του Βελγίου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Πρόκειται για φήμες. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν θα σχολιάσουμε».

Πάντως, ο Αμπαούντ είχε καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκισης νωρίτερα μέσα στο 2015, επειδή στρατολογούσε άτομα για το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν ένα από τα 32 άτομα που κατηγορούνται ότι διοικούσαν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στρατολόγησης τζιχαντιστών. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους δεν έχουν συλληφθεί.

Το AP αναφέρει πως ο Αμπαούντ θεωρείται όχι μόνο σχεδιαστής του μακελειού της Παρασκευής, αλλά και της αποτυχημένης απόπειρας στο τρένο της Thalys το καλοκαίρι, όπως και πίσω από επίθεση σε εκκλησία στην περιοχή του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμπαούντ βρίσκεται στη Συρία. Ο Αμπαούντ επίσης φέρεται να αναφέρεται ως διασύνδεση στου Ιμπραΐμ Αμντεσλάμ (δράστης στις επιθέσεις, αδελφός του καταζητούμενου).

Προηγουμένως, η Liberation τον είχε αναφέρει επίσης ως σύνδεσμος του φοιτητή Σιντ Αχμέντ Γκλαμ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο για μία δολοφονία.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στα μέσα Ιανουαρίου είχε διεξαχθεί έρευνα στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι κατεύθυνε από την ελληνική πρωτεύουσα μέσω κινητού τηλεφώνου τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν γίνει έρευνες και σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου είχαν γίνει προσαγωγές υπόπτων.

Τότε είχε συλληφθεί ένας Αλγερινός, ο οποίος δεν ήταν ο Αμπαούντ και ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024