Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι, βράδυ 13ης Νοεμβρίου: «Μας σφάζουν έναν-έναν, ελάτε γρήγορα»

Παρίσι, βράδυ 13ης Νοεμβρίου: «Μας σφάζουν έναν-έναν, ελάτε γρήγορα»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες επιζώντων -κυρίως από το θέατρο Bataclan- για τα όσα διαδραματίστηκαν στα διαφορετικά σημεία του Παρισιού, τη νύχτα της Παρασκευής. «Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν» είπαν πολλοί, ενώ ζητούσαν την άμεση παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ως μόνης ελπίδας να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες επιζώντων -κυρίως από το θέατρο Bataclan- για τα όσα διαδραματίστηκαν στα διαφορετικά σημεία του Παρισιού, τη νύχτα της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

    Ένας νεαρός κάνει απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης. Είχε την ψυχραιμία να κρυφτεί σε ένα σημείο και να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

    «Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 1ος όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα.»

    Άλλοι επιζώντες από το μακελειό λένε πως οι δράστες φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

    «Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Bataclan […] αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού» αφηγείται νεαρός, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

    «Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου» συνεχίζει. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας ‘Allahu Akbar’ με τουφέκια».

    «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο… Ήταν κόλαση» προσθέτει, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

    Δημοσιογράφος του σταθμού Europe 1 βρισκόταν στο εσωτερικό του συναυλιακού κέντρου Bataclan όταν εισέβαλαν πολλοί ένοπλοι με Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον του πλήθους.

    Σύμφωνα με τον Ζιλιέν Πιρς, το μακελειό κράτησε 10-15 λεπτά. Οι ένοπλοι δεν φορούσαν κουκούλες, ήταν νέοι και είχαν απόλυτο έλεγχο των κινήσεών τους.

    «Δύο-τρία άτομα, με ακάλυπτα τα πρόσωπα εισέβαλαν με αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά μέσα στο πλήθος. O κόσμος έτρεχε προς τη σκήνη, μέσα στον πανικό ο ένας πατούσε τον άλλον. Οι δράστες ήταν νέα παιδιά, είχαν χρόνο ακόμα και να ξαναγεμίσουν τα όπλα τους» δηλώνει.

    Στο Carillon αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν τουλάχιστον δύο άτομα να μπαίνουν μέσα στο μπαρ και να πυροβολούν.

    «Αυτό διήρκεσε εφιαλτικά πολλή ώρα» λέει ένας μάρτυρας. «Σήκωσε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο Carillon. Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν και βλέπαμε δεκάδες σώματα στο έδαφος» προσθέτει.

    «Καθόμασταν στο μπαρ και ο νεαρός που ήταν δίπλα μου ξαφνικά έπεσε κάτω. Είχε χτυπηθεί στο πόδι. Μετά από λίγο είδα και άλλους δίπλα μου να πέφτουν» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

    Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες και από το Stade De France, όπου εκατοντάδες θεατές παρέμεναν εντός του αγωνιστικού χώρου, περιμένοντας την εντολή για να εκκενώσουν το Στάδιο.

    Οι περισσότεροι με λυγμούς, αγκαλιάζονταν, κρατούσαν κοντά τα παιδιά τους, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με δικούς τους ανθρώπους στο τηλέφωνο.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024