Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους 127 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Στους 127 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Στους 127 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τη νύχτα τρόμου των τζιχαντιστών σε δεκάδες σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Περίπου 90 είναι τα θύματα μόνο στο θέατρο Bataclan, ενώ οκτώ από τους δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. Τουλάχιστον 200 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σε σοβαρή κατάσταση. Οκτώ δράστες νεκροί, ανθρωποκυνηγητό για άλλους δύο.

Στους 127 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τη νύχτα τρόμου σε δεκάδες σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Περίπου 90 είναι τα θύματα μόνο στο θέατρο Bataclan, ενώ οκτώ από τους δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. Τουλάχιστον 200 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σε σοβαρή κατάσταση.
{{{ map }}}
Oι έρευνες για τις επιθέσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο εισαγγελέας του Παρισιού δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν συνεργοί των τρομοκρατών ή οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα έτοιμα να δράσουν και πάλι.

Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι αναζητούνται δύο άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι στο πτώμα ενός από τους καμικάζι βομβιστές στο Stade de France βρέθηκε συριακό διαβατήριο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «πράξη πολέμου», κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ με απόφαση της αστυνομίας απαγορεύτηκαν μέχρι την Πέμπτη οι διαδηλώσεις στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Κλειστά παραμείνουν το Σάββατο τα μουσεία στην περιοχή του Παρισιού. Η Όπερα του Παρισιού ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις της για σήμερα και η Φιλαρμονική θα παραμείνει και αυτή κλειστή για όλο το Σαββατοκύριακο.

Οι Βερσαλλίες όπως και το Λούβρο άνοιξαν τις πύλες τους νωρίς το πρωί, αλλά λίγο αργότερα έκλεισαν και πάλι. Κλειστή και η Eurodisney.

    Σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφει ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Καντό, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας έχουν κινητοποιηθεί «για να διασφαλίσουν τη γενική ασφάλεια στην περιοχή» και «δεν μπορεί να περιπασθούν απ’ αυτή την αποστολή, που έχει προτεραιότητα, για να διασφαλίσουν συγκεκριμένα την ασφάλεια σε πορείες και συγκεντρώσεις».

    Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είπε ότι έχουν εξουσιοδοτηθεί οι τοπικές αρχές για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

    Στο Παρίσι αρκετοί εξακολουθούν να αναζητούν δικούς τους ανθρώπους, καθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα σημεία που σημειώθηκαν επιθέσεις.

    Αρκετοί έφτιαξαν hashtagh #rechercheParis στο Twitter, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε διεύθυνση στο Ίντερνετ.

    Μηνύματα συμπαράστασης:

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

    Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 16 Απριλίου 2024