Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα αλληλεγγύης στη Γαλλία έστειλε η Ισπανία

Μήνυμα αλληλεγγύης στη Γαλλία έστειλε η Ισπανία

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η Ισπανία στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ συγκλήθηκε για το πρωί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα.

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η Ισπανία στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ συγκλήθηκε για το πρωί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα.

«Η ισπανική κυβέρνηση εκφράζει σοκ και βαθιά θλίψη μετά τη σειρά των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε έναν τεράστιο αριθμό θυμάτων», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε στη Μαδρίτη.

«Ο ισπανικός λαός είναι συγκλονισμένος και αισθάνεται φρίκη για αυτές τις επιθέσεις. Η Ισπανία είναι στο πλευρό της Γαλλίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι τηλεφώνησε στον ομόλογό του της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Ο βασιλιάς Φίλιππος Στ’ μίλησε με τον Ραχόι και ενημερώνεται για την κατάσταση, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Μπορείτε ασφαλώς να υπολογίζετε σε κάθε συνεργασία από μέρους της κυβέρνησής μου και των ισπανικών υπηρεσιών ασφαλείας στον ακατάπαυστο αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής βαρβαρότητας», ανέφερε ο Ραχόι σε μήνυμά του προς τις γαλλικές αρχές.

Η Μανουέλα Καρμένα, η δήμαρχος της Μαδρίτης, και η Άδα Κολάου, η δήμαρχος της Βαρκελώνης, έστειλαν επίσης μηνύματα αλληλεγγύης στη Γαλλία, στη γαλλική γλώσσα, σε μηνύματά τους μέσω Twitter.

Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Μαριάνο Ραχόι και του εξέφρασε τη δέσμευση του κόμματός του «υπέρ των ελευθεριών και της δημοκρατίας [και] εναντίον της βαρβαρότητας».

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την «πλήρη υποστήριξή του» στους Γάλλους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ δήλωσε ότι βρίσκεται σε «μόνιμη επαφή» με τις γαλλικές αρχές και συγκάλεσε για το πρωί σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας «για να επανεκτιμηθεί το επίπεδο συναγερμού», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τέταρτο επίπεδο της πεντάβαθμης κλίμακας.

Η Ισπανία είχε πληγεί τον Μάρτιο του 2004 από επιθέσεις ισλαμιστών οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 191 ανθρώπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024