Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Επίθεση ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα

Ομπάμα: Επίθεση ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα

Μήνυμα συμπαράστασης στον Φρανσουά Ολάντ και στον γαλλικό λαό έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Θα βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία. Θέλουμε να φέρουμε αυτούς τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης και να κυνηγήσουμε τα τρομοκρατικά δίκτυα τους» είπε. Συγκλονισμένοι δηλώνουν Κάμερον και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μήνυμα συμπαράστασης στον Φρανσουά Ολάντ και στον γαλλικό λαό έστειλε ο
αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να
αποδώσουμε δικαιοσύνη. Θα βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία» είπε.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσφέρουμε συμπαράσταση και τις ευχές μας στους Γάλλους. Επέλεξα να μην μιλήσω ακόμα με τον κ. Ολάντ, αν και είχαμε μιλήσει τυχαία λίγο πριν για θέματα της G20.

» Εμείς ως Αμερικανοί ξέρουμε τι σημαίνουν αυτές οι επιθέσεις και σε περιπτώσεις τέτοιων επιθέσεων έχουμε δεχτεί στήριξη από τους Γάλλους. Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη και μένει να οργανώσουμε τις δράσεις μας, όταν έχουμε νεότερη ενημέρωση».

Ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Για ακόμα μια φορά είδαμε μια εξοργιστική προσπάθεια να τρομοκρατήσουμε αθώους πολίτες. Στεκόμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η κυβέρνηση και ο λαός της Γαλλίας.

» Θέλουμε να φέρουμε αυτούς τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης και να κυνηγήσουμε τα τρομοκρατικά δίκτυα τους. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν του πολίτες της Γαλλίας ή τις αξίες που αντιπροσωπεύουν κάνουν λάθος. Η Γαλλία έχει έναν δυνατό σύμμαχο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική χώρα.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Βαθιά συγκλονισμένος από τις επιθέσεις δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στη Γαλλία, επίσης μέσω Twitter.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024