Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νέος χάρτης του λονδρέζικου μετρό για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Ο νέος χάρτης του λονδρέζικου μετρό για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Ένας καινούριος χάρτης του λονδρέζικου μετρό δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, στον οποίο αποτυπώνεται το πόση ώρα περπάτημα απαιτείται για να μεταβεί κάποιος από τον ένα σταθμό στον άλλο. Ένας δεύτερος χάρτης επίσης δείχνει την ποσότητα των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε περπατώντας μεταξύ δύο ή περισσότερων σταθμών.

Η εταιρεία Transport for London (TfL) που διαχειρίζεται το λονδρέζικο Tube έδωσε στη δημοσιότητα έναν νέο χάρτη που δείχνει το πόσα λεπτά πεζοπορίας απαιτούνται για να μεταβεί κάποιος από τον ένα σταθμό στον άλλο.

Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να περπατήσει από το Σέπερντς Μπους μέχρι το Νότινγκ Χιλ, θα χρειαστεί 21 λεπτά. Από εκεί θα περπατήσει άλλα 33 λεπτά μέχρι την Μαρμπλ Αρτς.

Αντίστοιχα, μια βόλτα από την Μπέικερ Στριτ μέχρι το Τσάρινγκ Κρος θα διαρκέσει 48 λεπτά κι ένα περπάτημα από την κεντρική Λέστερ Σκουέρ μέχρι το Κάμντεν Τάουν θα σας πάρει ακριβώς 50 λεπτά.

Η μικρότερη απόσταση είναι ανάμεσα στους σταθμούς Λέστερ Σκουέρ και Κόβεντ Γκάρντεν, αφού με τέσσερα-πέντε λεπτά περπάτημα μπορείτε να βρεθείτε από τον έναν στον άλλο, ενώ εξίσου σύντομη είναι η διαδρομή μεταξύ Κινγκς Κρος και Γιούστον που διαρκεί 12 λεπτά.

Τα λεπτά υπολογίστηκαν όχι με βάση «στρατιωτικό», γρήγορο περπάτημα, αλλά ένα κανονικό, χαλαρό ρυθμό βαδίσματος.

«Με τον χάρτη αυτό, θέλουμε να επενδύσουμε στην βελτίωση των περιπατητικών διαδρομών εντός της πόλης, με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που μπορεί το περπάτημα να έχει στην υγεία μας» δήλωσε μια εκπρόσωπος του TfL.

«Έτσι, ο κόσμος μπορεί να διαπιστώσει πόσο εύκολο και σύντομο είναι να μεταβείς από τον έναν σταθμό στον άλλον», καταλήγει η εκπρόσωπος.

Ο εν λόγω χάρτης αφορά μόνο στις Ζώνες 1 και 2 και μπορείτε να τον δείτε ολόκληρο σε υψηλή ανάλυση εδώ.

Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα κι ένας δεύτερος αντίστοιχος χάρτης που υπολογίζει κατά προσέγγιση την ποσότητα των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε περπατώντας μεταξύ των δύο σταθμών.

Ο χάρτης, που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS), αποκαλύπτει πως για παράδειγμα αν περπατήσετε από το Οξφορντ Σέρκους στο Πικαντίλι Σέρκους, θα κάψετε 46 θερμίδες, ενώ αντίστοιχα αν κάνετε μια βόλτα κατά μήκους του Τάμεση από το σταθμό Γουότερλου μέχρι τη Γέφυρα του Λονδίνου, θα κάψετε 104 θερμίδες.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024