Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ναυάγια με πρόσφυγες στις τουρκικές ακτές, επτά παιδιά στα θύματα

Νέα ναυάγια με πρόσφυγες στις τουρκικές ακτές, επτά παιδιά στα θύματα

Τουλάχιστον 14 πρόσφυγες, ανάμεσά τους επτά παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών όταν βυθίστηκε το σκάφος με το οποίο σκόπευαν να πάνε στη Λέσβο. Σε δεύτερο ναυάγιο, άλλοι τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ανοιχτά της Χίου ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά παράλια, ανεβάζοντας σε 18 τον αριθμό των θυμάτων σε μία ημέρα. Έρευνες για επιζώντες και από τα δύο ναυάγια.

Τουλάχιστον 14 πρόσφυγες, ανάμεσά τους επτά παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών όταν βυθίστηκε το σκάφος με το οποίο σκόπευαν να πάνε στη Λέσβο. Σε δεύτερο ναυάγιο, άλλοι τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ανοιχτά της Χίου ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά παράλια, ανεβάζοντας σε 18 τον αριθμό των θυμάτων σε μία ημέρα.

Το πλοιάριο, που μετέφερε συνολικά 28 ανθρώπους, είχε αποπλεύσει από την περιοχή Καραμπουρούν στην επαρχία της Σμύρνης. Οι τέσσερις από τους επιβάτες του πνίγηκαν, άλλοι δύο αγνοούνται αλλά οι υπόλοιποι διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι συνθήκες του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης γνωστό ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 επιβάτες είχε αποπλεύσει τη νύχτα από την περιοχή του Αϊβατζίκ. Τα ξημερώματα, ενώ κατευθυνόταν προς τη Λέσβο, ανατράπηκε από ριπή ανέμου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 14 από τους επιβάτες του.

Οι υπόλοιποι 27 διασώθηκαν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη τα ίχνη του οποίου αγνοούνται.

«Το σκάφος πιθανότατα βυθίστηκε επειδή χτύπησε σε βράχους. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και άρχισε να μπάζει νερά όμως οι επιβάτες του αποφάσισε να συνεχίσουν την πορεία τους» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσανάκαλε, Χάμζα Ερκάλ. «Προφανώς στη συνέχεια έκαναν στροφή [σ.σ. για να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια] όμως βυθίστηκε πριν προλάβουν να φτάσουν στην ακτή» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024