Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαράντα τρεις νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη νότια Γαλλία

Σαράντα τρεις νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στη νότια Γαλλία

Σαράντα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό έξω από τη Μπορντώ, στη νότια Γαλλία. Το λεωφορείο μετέφερε ηλικιωμένους και μετά τη σύγκρουση, σε επικίνδυνη στροφή του δρόμου, τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι ηλικιωμένοι είχαν ξεκινήσει το πρωί από κοντινή πόλη για εκδρομή.

Σαράντα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό έξω από τη Μπορντώ, στη νότια Γαλλία..

Το λεωφορείο μετέφερε ηλικιωμένους και μετά τη σύγκρουση, σε επίκίνδυνη στροφή του δρόμου, τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

To δυστύχημα σημειώθηκε στο Πουσγκάν της Λιμπούρν νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Οι νεκροί είναι 41 στο λεωφορείο και άλλοι δύο στο φορτηγό.

Οι ηλικιωμένοι είχαν ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα από κοντινή πόλη για εκδρομή στη Λαντ, στη δυτική ακτή. Ο ένας από τους νεκρούς είναι ο οδηγός του φορτηγού και όλοι οι υπόλοιποι είναι επιβαίνοντες στο λεωφορείο.

Ορισμένοι, σύμφωνα με τις αναφορές, κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τα οχήματα όμως είχαν υποτιμήσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών τους.

Στο σημείο έχουν βρεθεί δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Τα περισσότερα από τα θύματα εξέπνευσαν επί τόπου.

{{{ map }}}Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που ήταν καθ’ οδόν προς το ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο στην Αθήνα όταν ενημερώθηκε για το δυστύχημα, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για αυτή τη φοβερή τραγωδία» κατά τις δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην περιοχή του δυστυχήματος μετέβησαν μεταβαίνουν ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ και ο υπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί. Επί τόπου έσπυεσε και ο δήμαρχος Μπορντώ Αλέν Ζιπε («βαρώνος» του κόμματος της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης).

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα στη Γαλλία από το 1982, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 53 άτομα (στην πλειονότητά τους παιδιά) στην Μπον της Βουργουνδίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024