Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το Wikileaks έβγαλε mail του διευθυντή της CIA, για έγκλημα μιλά η υπηρεσία

Στη δημοσιότητα έβγαλε το Wikileaks στοιχεία από την προσωπική ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, τα οποία φαίνεται ότι προήλθαν από την εισβολή που είχε κάνει χάκερ που δηλώνει «μαθητής». Η υπηρεσία χαρακτήρισε «έγκλημα με θύμα την οικογένεια Μπρέναν» τη δημοσιοποίηση, αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν έχουν διαρρεύσει διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Στη δημοσιότητα έβγαλε το Wikileaks στοιχεία από την προσωπική ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, τα οποία φαίνεται ότι προήλθαν από την εισβολή που είχε κάνει χάκερ που δηλώνει «μαθητής».

Η υπηρεσία χαρακτήρισε «έγκλημα με θύμα την οικογένεια Μπρέναν» τη δημοσιοποίηση, αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν έχουν διαρρεύσει διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Η δημοσιοποίηση στην πλατφόρμα έγινε το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά την προαναγγελία του Wikileaks. Τα σρχεία προέρχονται από τον προσωπικό λογαριασμό mail του Μπρέναν στην AOL και πιθανότατα χρονολογούνται από το 2009, όταν ακόμη δεν βρισκόταν στην ηγεσία της CIA.

Μεταξύ των όσων αναρτήθηκαν βρίσκεται και τμήμα της πολυσέλιδης αίτησης του Μπρέναν στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου για απόκτηση πρόσβασης σε διαβαθμισμένες πληροφορίες. Μεταξύ των δημοσιευθέντων περιλαμβάνονται προσωπικά στοιχεία μελών της οικογένειάς του (της συζύγου του) και συνεργατών του Μπρέναν πριν αναλάβει την ηγεσία της CIA.

Εκτός από την αίτηση -της οποίας, υπογραμμίζεται, δημοσιεύθηκε μόνο τμήμα- κανένα άλλο αρχείο δεν είναι απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας. Εξετάζεται το κατά πόσο το τμήμα της αίτησης που αναρτήθηκε δημοσιοποιεί απόρρητες πληροφορίες.

Σε ένα τμήμα του κειμένου, ο Μπρέναν αναφέρει ονομαστικά υπάλληλο της βρετανικής πρεσβείας με τον οποίο είχε δειπνήσει, ένα κείμενο θέσεων για το μέλλον των υπηρεσιών πληροφοριών, ένα σημείωμα για το ΙΡάν, ένα κείμενο ρεπουμπλικανού βουλευτή για τις ανακρίσεις της CIA και περιληπτική αναφορά του ιστορικού της διαμάχης μεταξύ CIA και της «Analysis Corporation», εταιρείας που είχε ιδρύσει ο Μπρέναν.

Σε ανακοίνωσή της, η CIA χαρακτήρισε «έγκλημα» τη δημοσιοποιήση στοιχείων από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Μπρέναν. «Θύμα είναι η οικογένεια Μπρέναν» ανέφερε, λέγοντας πως «η επίθεση αυτή είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και θα έπρεπε να τύχει καταδίκης, όχι επαίνου».

«Δεν υπάρχει ένδειξη πως τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθέντα έγγραφα είναι διαβαθμισμένα και στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι έγγραφα που θα αναμενόταν να έχει στην κατοχή του ένας ιδιώτης που μετέχει σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας» ανέφερε η CIA.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024