Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τον Σέσιλ: Τουρίστας σκότωσε τον «εθνικό ελέφαντα» της Ζιμπάμπουε

Μετά τον Σέσιλ: Τουρίστας σκότωσε τον «εθνικό ελέφαντα» της Ζιμπάμπουε

Γερμανός τουρίστας σκότωσε επιβλητικό ελέφαντα ηλικίας 50 και πλέον ετών, ο οποίος θεωρείται «εθνικός θησαυρός» στη Ζιμπάμπουε, μετέδωσε το AFP, επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Ο ελέφαντας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σαφάρι που οργανώθηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του διασημότερου λιονταριού της χώρας.

Γερμανός τουρίστας σκότωσε επιβλητικό ελέφαντα ηλικίας 50 και πλέον ετών, ο οποίος θεωρείται «εθνικός θησαυρός» στη Ζιμπάμπουε, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Ο ελέφαντας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σαφάρι που οργανώθηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του διασημότερου λιονταριού της χώρας, του Σέσιλ, από Αμερικανό οδοντίατρο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτός ο ελέφαντας, που ήταν μεγαλύτερος από 50 ετών, σκοτώθηκε σε περιοχή εκτός του εθνικού πάρκου του Γκοναρέζου [νότια Ζιμπάμπουε] από Γερμανό τουρίστα» δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος της ένωσης διοργανωτών σαφάρι της Ζιμπάμπουε, Εμανουέλ Φουντίρα.

Το θηλαστικό ήταν «τόσο μεγαλόσωμο που οι χαυλιόδοντές του άγγιζαν σχεδόν το έδαφος» ανέφερε.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ένα ζώο τόσο επιβλητικό. Όπως το εμβληματικό λιοντάρι, ο Σέσιλ, αποτελούσε έναν εθνικό θησαυρό τον οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και όχι να σκοτώσουμε. Πρέπει να επιβάλουμε αυτοπειθαρχία και να θεωρούμε αυτά τα εμβληματικά ζώα ιερά» επισήμανε.

Ο ελέφαντας σκοτώθηκε ενώ είχε εισέλθει σε ιδιωτικό προστατευμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του Εθνικού Πάρκου του Γκοναρέζου, κοντά στα σύνορα με τη Νότιο Αφρική.

«Νιώθουμε αηδία. Δε μπορούμε να σκοτώνουμε ένα τόσο εμβληματικό ζώο» αντέδρασε ο Τζόνι Ροντρίγκες, εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης προάσπισης των ζώων Zimbabwe Conversation Task Force (ZCTF). Οι χαυλιόδοντες του ελέφαντα ζυγίζουν 54 κιλά, διευκρίνισε.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου των Εθνικών Πάρκων, Κάρολιν Ουασάγια, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Τρεις μήνες νωρίτερα ο θάνατος στη Ζιμπάμπουε του Σέσιλ του λιονταριού είχε ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024