Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Τρομοκρατικές οι επιθέσεις κατά Ισραηλινών

Λευκός Οίκος: Τρομοκρατικές οι επιθέσεις κατά Ισραηλινών

Τρομοκρατικές χαρακτήρισε τις επιθέσεις από παλαιστίνιους εναντίον ισραηλινών πολιτών ο Λευκός Οίκος καταδικάζοντας τις πράξεις βίας και καλώντας τις δύο πλευρές να αποκαταστήσουν την τάξη. Σήμερα, Τρίτη, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ.

Τρομοκρατικές χαρακτήρισε τις επιθέσεις από παλαιστίνιους εναντίον
ισραηλινών πολιτών ο Λευκός Οίκος καταδικάζοντας τις πράξεις βίας και
καλώντας τις δύο πλευρές να αποκαταστήσουν την τάξη. Σήμερα, Τρίτη,
τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις
με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ.

Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση και τις παλαιστινιακές αρχές και προτρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλουν στην πρόληψη ενεργειών που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα την Τρίτη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε σθεναρά τις δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και κάλεσε εκ νέου τις ισραηλινές και παλαιστινιακές αρχές να αποκαταστήσουν την ηρεμία.

Είναι η τέταρτη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας που η Ουάσιγκτον καταγγέλλει τα βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουμε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Ισραηλινών και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων» υπογράμμισε σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κίρμπι.

«Επαναλαμβάνουμε την βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης και ασκούμε πιέσεις σε όλες τις πλευρές να λάβουν μέτρα που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας και την αποφυγή μια νέας κλιμάκωσης» σημείωσε ο Κίρμπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024