Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμάλα για την Μέρκελ έβγαλε το ξενοφοβικό Pegida

Κρεμάλα για την Μέρκελ έβγαλε το ξενοφοβικό Pegida

Το ξενοφοβικό Pegida στη Γερμανία προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει το προσφυγικό και σε νέα συγκέντρωσή του στη Δρέσδη πήγε ένα βήμα παραπέρα: Έβγαλε και... κρεμάλες για την καγκελάριο Μέρκελ (και τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ), προκαλώντας οργή στο Διαδίκτυο επειδή φαίνεται όλο και πιο πολύ σαν όχλος. Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος ρίχνει τους τόνους για τα περί «ζώνης τράνζιτ» για πρόσφυγες ενώ οι συνοριακοί έλεγχοι παρατείνονται μέχρι το Νοέμβριο.

Το ξενοφοβικό Pegida, το γερμανικό κίνημα «εναντίον της ισλαμοποίησης της Δύσης» (ουσιαστικά, εναντίον των μεταναστών) προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει το προσφυγικό και σε νέα συγκέντρωσή του στη Δρέσδη πήγε ένα βήμα παραπέρα: Έβγαλε και… κρεμάλες για την καγκελάριο Μέρκελ (και τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ), προκαλώντας οργή στο Διαδίκτυο επειδή φαίνεται όλο και πιο πολύ σαν όχλος.

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος ρίχνει τους τόνους για τα περί «ζώνης τράνζιτ» για πρόσφυγες ενώ οι συνοριακοί έλεγχοι παρατείνονται μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Η Μέρκελ έχει πάρει πάνω της την προσφυγική κρίση, προκαλώντας επιφυλάξεις και αντιδράσεις στη Γερμανία για τη διαχείριση της πρόκλησης.

Το βράδυ της Δευτέρας, το Pegida -οι «Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης»- βγήκε ξανά στο κέντρο της Δρέσδης, μπροστά από την Όπερα, με σημαίες και συνθήματα εναντίον των προσφύγων και μεταναστών.

Η ηγεσία του Pegida προσπαθεί να αναβιώσει τη δυναμική που είχαν οι συγκεντρώσεις πέρυσι μπροστά στην άφιξη χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία -συγκεντρώσεις που πέρυσι είχαν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις και πολυπληθείς (σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη μεγαλύτερες) αντιδιαδηλώσεις.

Παρών ήταν και ο ηγήτορας του κινήματος Λουτς Μπάχμαν, οι εμπρηστικές αναφορές του οποίου συμπλήρωναν το κάδρο με τις κρεμάλες και τα συνθήματα εναντίον της «μάνας (Mutti) των προσφύγων» Άνγκελα Μέρκελ.

«Δικτάτορες του Βερολίνου» χαρακτήρισε ο Μπάχμαν την καγκελάριο και τον αντικαγκελάριο. «Απελάσεις, απελάσεις» φώναζε το πλήθος που κρατούσε πλάκατ με την Μέρκελ ως «Μητέρα Τρομοτερέζα» ενώ άλλη ομιλήτρια (που προερχόταν από το AfD) κατηγόρησε την καγκελάριο ότι θέλει να κάνει τη Γερμανία «καταυλισμό ζούγκλα».

Η συγκέντρωση κύλησε πάντως χωρίς βίαια επεισόδια, όπως ανέφερε στη συνέχεια η αστυνομία, η οποία και παρέπεμψε στην εισαγγελία για το αν πρέπει να επιληφθεί για τις κρεμάλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024