Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ καλεί Τουρκία να αποφύγει δυσανάλογη χρήση βίας μετά τις βόμβες

ΝΑΤΟ καλεί Τουρκία να αποφύγει δυσανάλογη χρήση βίας μετά τις βόμβες

Μετά το αιματοκύλισμα στην Άγκυρα ο γγ του ΝΑΤΟ ζήτησε από την Τουρκία η απάντησή της στις επιθέσεις να είναι «αναλογική», έστω κι αν πλήττεται από τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο κράτος-μέλος της Συμμαχίας. 

Μετά το αιματοκύλισμα στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε από την Τουρκία η απάντησή της στις τρομοκρατικές επιθέσεις να είναι «αναλογική», έστω κι αν πλήττεται από τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο κράτος-μέλος της Συμμαχίας.

«Η Τουρκία έχει γνωρίσει αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις. Έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν, όμως περιμένω φυσικά από την Τουρκία η απάντηση που θα δώσει να είναι αναλογική» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ από τη Νορβηγία στον απόηχο της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που άφησε την Τουρκία σε κατάσταση σοκ.

Παράλληλα παρείχε ξανά διαβεβαιώσεις ότι το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο στην Τουρκία έναντι της Ρωσίας και θα συνδράμει εάν χρειαστεί.

«Η Τουρκία είναι ισχυρός σύμμαχος και έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό [στο ΝΑΤΟ]. Έχουν μία ικανή αεροπορία, συνεπώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι πρώτες που θα ανταποκριθούν, αλλά το ΝΑΣΤΟ είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις στηρίξει εάν το χρειαστούν» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ από τη Νορβηγία ερωτηθείς εάν το ΝΑΤΟ θα ήταν έτοιμο να υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Ρωσίας.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι επίγεια συστήματα αεράμυνας στη Συρία στουμπούσαν εκ νέου τέσσερα μαχητικά την Κυριακή κοντά στη μεθόριο, υπογραμμίζοντας ότι «δόθηκε η κατάλληλη απάντηση». Ο τουρκικός στρατός δεν αποσαφήνισε ποια ήταν αυτή η «απάντηση», ωστόσο είναι η πρώτη φορά που κάνει σχετική αναφορά έπειτα από μία εβδομάδα παρενοχλήσεων.

Υπό το φως συνεχών παρενοχλήσεων, το ΝΑΤΟ έχει διαμηνύσει κατ’ επανάληψη ότι είναι έτοιμο να την υπερασπιστεί έναντι της όποιας απειλής από την Ρωσία, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της Μόσχας στο Συριακό και καλώντας την σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Συμμαχία αμφισβητεί τις επίσημες ρωσικές εξηγήσεις περί «ατυχήματος» για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου που σημειώθηκε προ ημερών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024