Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ζώνες τράνζιτ στα σύνορα για τους πρόσφυγες συμφωνούν CDU-CSU

Σε ζώνες τράνζιτ στα σύνορα για τους πρόσφυγες συμφωνούν CDU-CSU

Για συμφωνία στο συντηρητικό μπλοκ Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για τη δημιουργία ζωνών τράνζιτ για τους πρόσφυγες στα σύνορα της Γερμανίας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει επεξεργασία των λεπτομερειών της σχετικής πρότασης. Επιφυλάξεις εκφράζουν ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες.

Για συμφωνία στο συντηρητικό μπλοκ Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για τη δημιουργία ζωνών τράνζιτ για τους πρόσφυγες στα σύνορα της Γερμανίας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει επεξεργασία των λεπτομερειών της σχετικής πρότασης.

Εντούτοις, οι Σoσιαλδημοκράτες (SPD), που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν πιστεύουν ότι αυτό το μέτρο μπορεί να σταματήσει την εισροή προσφύγων στη χώρα, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και νομικά κωλύματα.

Παρά τις επιφυλάξεις του SPD, ο αρμόδιος για τον συντονισμό της προσφυγικής κρίσης Πέτερ Άλτμαϊερ (Χριστιανοδημοκράτες, CDU) εκτιμά ότι σύντομα θα ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία περιοχών τράνζιτ στα γερμανικά σύνορα.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα ως την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Morgenmagazin του ZDF. Σύμφωνα με τον Άλτμαϊερ, οι ζώνες αυτές δεν είναι μια γερμανική ανακάλυψη, αλλά προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ δήλωνε νωρίτερα: «Μπορώ σήμερα να σας ενημερώσω ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του CDU και του CSU για τη δημιουργία περιοχών τράνζιτ». Και προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα γίνει η επεξεργασία των λεπτομερειών της πρότασης.

Ερωτηθείς πώς θα πειστεί το SPD να συμφωνήσει σε αυτή την πρόταση, ο Ζέεχοφερ απάντησε: «Θα το δούμε. Το σημαντικό είναι ότι τώρα το CDU και το CSU συμφωνούν στα βασικά σημεία».

Όμως οι Σοσιαλδημοκράτες εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η δημιουργία τέτοιων περιοχών θα έχει πρακτικά αποτελέσματα, αλλά και για το αν είναι νομότυπη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ εξέφρασε στη διάρκεια σύσκεψης των υπουργών Εσωτερικών των ομόσπονδων κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ τις επιφυλάξεις του. Προκειμένου να δημιουργηθούν τέτοιες περιοχές θα πρέπει να «αναγερθεί ένας φράχτης», ενώ οι πρόσφυγες «θα είναι λίγο πολύ κρατούμενοι», εξήγησε ο Γέγκερ μιλώντας στο Morgenmagazin.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από νομικής άποψης θα είναι δύσκολο να τεθούν υπό κράτηση αιτούντες άσυλο.

Επίσης, σύμφωνα με τον Γέγκερ, η δημιουργία περιοχών τράνζιτ αποφασίστηκε πολύ αργά, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό WDR2. Αντίθετα εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της μετανάστευσης. «Οι άνθρωποι που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους δεν αποθαρρύνονται από περιοχές τράνζιτ, φράχτες και σύνορα» ανέφερε.

Αντίθετα, ο Άλτμαϊερ υπογράμμισε ότι «με δεδομένη την κατάσταση που ζούμε» δεν θα πρέπει να αποκλείεται «εκ των προτέρων καμία πιθανότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024