Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ από την επίθεση στην Άγκυρα

Πρώτο θέμα στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και στην κορυφή των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων βρίσκεται το πολύνεκρο μακελειό στην Άγκυρα, που απειλεί να εκτροχιάσει ακόμη περισσότερο το τεταμένο κλίμα στην Τουρκία. Τα ξένα ΜΜΕ υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την εμπρηστική δυναμική της τραγωδίας στην πορεία προς τις κάλπες, με την Τουρκία να οδεύει σε εκλογές μέσα στο αίμα και «την ελπίδα ειρηνικής προεκλογικής μάχης να εξαφανίζεται».

Πρώτο θέμα στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και στην κορυφή των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων βρίσκεται το πολύνεκρο μακελειό στην Άγκυρα, που απειλεί να εκτροχιάσει ακόμη περισσότερο το τεταμένο κλίμα στην Τουρκία. Τα ξένα ΜΜΕ υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την εμπρηστική δυναμική της τραγωδίας στην πορεία προς τις κάλπες, με την Τουρκία να οδεύει σε εκλογές μέσα στο αίμα.

«Διπλή έκρηξη σκοτώνει τουλάχιστον 30 στην τουρκική πρωτεύουσα» είναι από το πρωί το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του βρετανικού BBC, το οποίο που παρουσιάζει εκτενώς το νέο θερμό στάδιο του Κουρδικού αλλά και την ατμόσφαιρα πριν τις κάλπες.

Καθώς ούτε η προηγούμενη προεκλογική περίοδος δεν ήταν αναίμακτη, με στόχο συγκεντρώσεις του HDP, το δίκτυο επισημαίνει πως πολλοί φοβούνταν πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου ενισχυόταν ο κίνδυνος επίθεσης.

Ο Guardian υπενθυμίζει από την πλευρά του πως κεντρική συγκέντρωση του HDP είχε γίνει στόχος πριν τις κάλπες του Ιουνίου και επισημαίνει πως «η χώρα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού έχοντας ξεκινήσει «συντονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», με επιδρομές κατά της ISIS, του PKK και «σκούπες» υπόπτων στο εσωτερικό».

«Η αστυνομία βλέπει τρομοκρατική επίθεση με στόχο διαδηλωτές» βάζει τίτλο η γερμανική FAZ, που επισημαίνει ότι η επίθεση γίνεται «λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, από τις οποίες το κόμμα του Ερντογάν θέλει να βγει αυτοδύναμο και να εκδιώξει το HDP από το Κοινοβούλιο».

Η Sueddeutsche Zeitung βλέπει την επίθεση «να καταστρέφει την ελπίδα για ειρηνικό προεκλογικό αγώνα», στο κείμενο ανάλυσής της μετά το μακελειό.

Μετά τα όσα δραματικά έχουν μεσολαβήσει από τις κάλπες του Ιουνίου, «το ΑΚΡ του Ερντογάν προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κόμμα που καταπολεμά την τρομοκρατία και πως μόνο εκείνο αυτοδύναμο μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή σε ήρεμες εποχές», για να καταλήξει: «Η επίθεση δείχνει πως σε αυτές τις εκλογές θα κινητοποιηθεί κάθε μέσο».

H γαλλική Monde σημειώνει ότι το μακελειό «καταγράφεται στο κάδρο αυξημένης έντασης στο μέτωπο της ασφάλειας, και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές». «Συγκεντρώσεις του HDP είχαν γίνει στόχος αιματηρών επιθέσεων δύο φορές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με την δεύτερη στο Σουρούτς να επιρρίπτεται από την κυβέρνηση στην ISIS».

Η ιταλική Corriere della Sera βλέπει την επίθεση να προστίθεται «στους πολλούς άλυτους γόρδιους δεσμούς πίσω από την τουρκική κόλαση». «O φόβος πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί είναι τεράστιος, μετά την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα, με στόχο διαδηλωτές που ζητούσαν ειρήνη» αναφέρει.

Το Σουρούτς, σημειώνει η εφημερίδα, «πυροδότησε το «συντονισμένο πόλεμο του Ερντογάν εναντίον της τρομοκρατίας» κατά θέσεων της ISIS αλλά και του ΡΚΚ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024