Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζουν ΥΠΕΞ και κόμματα την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα

Καταδικάζουν ΥΠΕΞ και κόμματα την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα

Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το πολύνεκρο μακελειό σε συγκέντρωση στην Άγκυρα. Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά - Σινιρλίογλου. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα συλλυπητήρια της Αθήνας στις οικογένειες των θυμάτων. Την επίθεση καταδίκασαν και τα κόμματα.

Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το πολύνεκρο μακελειό σε συγκέντρωση στην Άγκυρα, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 86 άτομα.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνομίλησε με τον τούρκο υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα» αναφέρει η Αθήνα.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης.

Το κόμμα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη βομβιστική επίθεση, σημειώνοντας:

«Η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς.

» Το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συναγωνιστές των αδικοχαμένων αγωνιστών

» Μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας.

» Καλούμε σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος.»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της, ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απάνθρωπη, δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της.

» Την καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη. Εκφράζουμε ταυτόχρονα προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων και την τουρκική κυβέρνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες τραυματίες».

Τον βαθύ αποτροπιασμό του εκφράζει το Ποτάμι για την τραγωδία που προκάλεσε η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας ενάντια σε όποιους συνέρχονται φιλειρηνικά για να προβάλουν τις απόψεις τους», υπογραμμίζει, εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 50 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

» Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων. Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών.»

Θερμά συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και αλληλεγγύη στους τραυματίες εκφράζουν οι ΑΝ.ΕΛ. «Η εγκληματική – τρομοκρατική επίθεση, που σκόρπισε σήμερα το θάνατο δεκάδων και τον τραυματισμό εκατοντάδων συγκεντρωμένων που διαδήλωναν ειρηνικά στην Άγκυρα, είναι απόλυτα καταδικαστέα και προκαλεί τον αποτροπιασμό μας ανεξάρτητα από τα κίνητρα και τους στόχους της» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Την επίθεση καταδιάζει και η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό, τόσο για τον τρομοκρατικό της χαρακτήρα, όσο και την απάνθρωπη λογική των δραστών.

«Η σημερινή ακατανόητη επίθεση έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των αιματηρών ενεργειών στην Τουρκία κατά φιλειρηνικών αριστερών κινήσεων και να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για τον πραγματικό στόχο της.

»Η Δημοκρατική Αριστερά την καταδικάζει με κάθε τρόπο, καθώς πρόκειται για ενέργειες που στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του Τουρκικού λαού. Εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας» αναφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024