Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας στη Λιβύη

ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας στη Λιβύη

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και ΗΠΑ εκφράζουν από κοινού την υποστήριξη τους στον σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, βάσει της πρότασης υπό τον μεσολαβητή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι ξένες ηγεσίες κάλεσαν όλες τις πολιτικές ομάδες και τους Λίβυους να στηρίξουν το εγχείρημα για υπέρβαση του αιματηρού χάους, λέγοντας πως «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο».

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και ΗΠΑ εκφράζουν από κοινού την υποστήριξη τους στον σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, βάσει της πρότασης υπό τον μεσολαβητή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι καθυστερήσεις στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας απλώς θα παρατείνουν τα δεινά του λαού της Λιβύης και θα δώσουν την ευκαιρία στους τρομοκράτες να εκμεταλλευτούν την χαοτική κατάσταση» επισήμαναν οι δυτικοί σύμμαχοι στην κοινή τους ανακοίνωση.

Οι ξένες ηγεσίες κάλεσαν όλες τις πολιτικές ομάδες και τους Λίβυους να στηρίξουν το εγχείρημα για υπέρβαση του αιματηρού χάους, λέγοντας πως «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο».

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Μπερναρντίνο Λεόν, παρουσιάσε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Φάγεζ ελ Σάρατζ και αντιπροέδρους τον Άχμαντ Μέιτιγκ, τον Φάτι ελ Μπέζμπρι και τον Μούσα ελ Κόνι.

«Η διεθνής κοινότητα θα σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Λιβύη και σκοπεύει να απομονώσει όσους δεν σεβαστούν την πολιτική συμφωνία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται πως δεν θα πρέπει να εισέλθει οπλισμός στην χώρα, παρά μόνο έπειτα από αίτημα της νέας κυβέρνησης σε συνάρτηση με τους όρους της πολιτικής συμφωνίας.

Οι σύμμαχοι κάλεσαν όλον το λαό της Λιβύης, ανάμεσα τους και τους πολιτικούς ηγέτες, να στηρίξουν τη συμφωνία.

«Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο», τόνισαν.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος με δύο κοινοβούλια και δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: Το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο στο οποίο κυριαρχεί η ισλαμιστική πολιτοφυλακή Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) με έδρα την Τρίπολη και μια άλλη κυβέρνηση με έδρα το Τομπρούκ, την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024