Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Υποστήριξη μόνο σε επιλεγμένες ομάδες σύρων ανταρτών

ΗΠΑ: Υποστήριξη μόνο σε επιλεγμένες ομάδες σύρων ανταρτών

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να «παγώσει» το αποτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού σύρων ανταρτών που πολεμούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Αντ' αυτού θα παρέχει περιορισμένο εξοπλισμό σε συγκεκριμένα άτομα και θα παρέχει εναέρια στήριξη σε ομάδες της αντιπολίτευσης που θα έχουν περάσει από έλεγχο.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να «παγώσει» το αποτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού σύρων ανταρτών που πολεμούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Αντ’ αυτού θα παρέχει περιορισμένο εξοπλισμό σε συγκεκριμένα άτομα και θα παρέχει εναέρια στήριξη σε ομάδες της αντιπολίτευσης που θα έχουν περάσει από έλεγχο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας Κριστίν Ουόρμουθ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο θα παρέχει «βασικά είδη εξοπλισμού» σε ηγέτες ομάδων ανταρτών και όχι όπλα υψηλής τεχνολογίας, όπως αντιαρματικές ρουκέτες ή φορητά αντιαεροπορικά συστήματα.

Η Ουόρμουθ υπερασπίστηκε το ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι μόλις μερικές δεκάδες αντάρτες εκπαιδεύτηκαν στην διάρκειά του, αριθμός πολύ μικρότερος από τον στόχο των 5.400 ανταρτών.

«Δεν θεωρώ καθόλου ότι τίθεται ζήτημα κακής εκτέλεσης» είπε η υφυπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι ήταν μια περίπλοκη επιχείρηση.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι το αμερικανικό πρόγραμμα θα τελείωνε υπό την παρούσα μορφή του, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να δηλώνει ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως το πρόγραμμα πνέει τα λοίσθια: «Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχθεί πως δεν λειτούργησε όπως έπρεπε» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024