Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα θα στηρίξει κυβέρνηση υπό τους σοσιαλιστές

Πορτογαλία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα θα στηρίξει κυβέρνηση υπό τους σοσιαλιστές

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας είναι έτοιμο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος σε μια κατά τα φαινόμενα μεταστροφή της πάγιας τακτικής του κόμματος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας είναι έτοιμο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), σήμερα ο επικεφαλής του Κόμματος σε μια κατά τα φαινόμενα μεταστροφή της πάγιας τακτικής του κόμματος.

«Μια λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που αναπόφευκτα περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, θα έχει την πολιτική μας υποστήριξη, για να σταματήσει η επανάληψη αυτής της πολιτικής (της λιτότητας)» της κεντροδεξιάς παράταξης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ζερόνιμο ντε Σόουζα, μετά από την συνάντηση του με τον ομόλογο του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος ενδεχομένως να περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες της απερχόμενης κεντροδεξιάς κυβέρνησης να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά την επικράτηση της στις εκλογές της Κυριακής, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, ο Πέντρο Πάσος Κοέλιου που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, κάλεσε σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα. Αλλά ο Κόστα δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με την κεντροδεξιά και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τους ηγέτες των δύο κομμάτων της άκρας αριστεράς (το Μπλοκ της Αριστεράς και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους), που εναντιώνονται στις πολιτικές λιτότητας. Μαζί με τους Σοσιαλιστές μπορούν να συγκεντρώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην νέα βουλή της Πορτογαλίας των 230 βουλευτικών εδρών, η κεντροδεξιά συγκεντρώνει 104 έδρες, οι Σοσιαλιστές 85, το Μπλοκ της Αριστεράς 19 και το Κομμουνιστικό Κόμμα 17.

ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024