Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολάντ: «Ολοκληρωτικός πόλεμος» στη Μέση Ανατολή εάν δεν λυθεί το Συριακό

Ολάντ: «Ολοκληρωτικός πόλεμος» στη Μέση Ανατολή εάν δεν λυθεί το Συριακό

Πρέπει να δράσουμε για να αποφευχθεί ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος» στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή προειδοποίησε ο Φρανσουά Ολάντ στην ιστορική κοινή παρέμβασή του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο. Όλοι, περιλαμβανομένων Ιράν, Ρωσίας και Δύσης, πρέπει να επιδιώξουν πολιτική λύση, τόνισε επαναλαμβάνοντας ότι στο μέλλον της Συρίας δεν έχει θέση ο Μπασάρ αλ-Άσαντ. Προειδοποίησε δε ότι θα έλθει «το τέλος της Ευρώπης» εάν δεν επιδείξει μεγαλύτερη ενότητα στις κρίσεις με φόντο τις διαμάχες για τη διαχείριση του προσφυγικού κύματος.

Πρέπει να δράσουμε για να αποφευχθεί ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος» στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή προειδοποίησε ο Φρανσουά Ολάντ στην ιστορική κοινή παρέμβασή του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όλοι, περιλαμβανομένων Ιράν, Ρωσίας και Δύσης, πρέπει να επιδιώξουν πολιτική λύση, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος επαναλαμβάνοντας ότι στο μέλλον της Συρίας δεν έχει θέση ο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Εάν επιτρέψουμε οι θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών να εξαπλωθούν, τότε να μην νομίζουμε ότι θα μείνουμε στο απυρόβλητο. Θα είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, ένας πόλεμος που θα επηρεάσει επίσης τα εδάφη μας και πρέπει να δράσουμε» προειδοποίησε ο Ολάντ ενώπιον των ευρωβουλευτών.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε στη Συρία, με όλους εκείνους που μπορούν να συμβάλουν, ένα πολιτικό μέλλον που θα δώσει στο συριακό λαό μία άλλη εναλλακτική από εκείνες του Μπασάρ αλ Άσαντ ή του Ντάες [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους]» επισήμανε κατά την κοινή ομιλία του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία αφορά την Ευρώπη διότι θα καθορίσει την ισορροπία της εξουσίας στην περιοχή για μακρά περίοδο» υπογράμμισε.

Επανέλαβε τη στάση της Γαλλίας ότι οποιαδήποτε λύση πρέπει να βασίζεται σε μία Συρία χωρίς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ επισήμανε ότι η Ευρώπη, αν και καθυστέρησε -όπως παραδέχθηκε- στην αντιμετώπιση της μαζικής προσφυγικής εξόδου, έχει τώρα κάνει μία αρχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024