Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volkswagen: Ανάκληση οχημάτων από τον Ιανουάριο, κυρίως για νέο λογισμικό

Volkswagen: Ανάκληση οχημάτων από τον Ιανουάριο, κυρίως για νέο λογισμικό

Ο νέος CEO της Volkswagen ανέφερε πως ο όμιλος εκτιμά ότι η ανάκληση οχημάτων που επηρεάζονται από το σκάνδαλο με τη μέτρηση ρύπων μπορεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ευελπιστώντας πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός έτους- για αλλαγή λογισμικού στα περισσότερα, και ορισμένα για αλλαγή εξαρτημάτων.

Ο νέος CEO της Volkswagen Ματίας Μύλερ ανέφερε πως ο όμιλος εκτιμά ότι η ανάκληση οχημάτων που επηρεάζονται από το σκάνδαλο με τη μέτρηση ρύπων μπορεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ευελπιστώντας πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο.

Τα περισσότερα, αναφέρει, θα χρειαστούν μόνο νέο λογισμικό αλλά ορισμένα ίσως χρειαστούν καινούρια μπεκ ή καταλυτικούς μετατροπείς.

«Ο όμιλος έχει καλές πιθανότητες να ξαναλάμψει μέσα σε δύο με τρία χρόνια» λέει ο Μύλερ μιλώντας στην γερμανική FAZ, αποτιμώντας την έκταση του πλήγματος από το σκάνδαλο.

«Εάν όλα κυλήσουν βάσει του σχεδιασμού μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις ανακλήσεις οχημάτων τον Ιανουάριο» είπε, λέγοντας πως «λογικά, όλα τα οχήματα θα έχουν διορθωθεί μέχρι το τέλος του 2016».

Ο Μύλερ υποστήριξε πως «μόνο μερικοί υπάλληλοι» της VW εμπλέκονταν στην υπόθεση που έχει προκαλέσει βαρύτατο πλήγμα στην εικόνα του ομίλου -απορρίπτοντας έτσι ότι ο προκάτοχός του, ο Μάρτιν Βίντερκορν, γνώριζε για την υπόθεση.

Η υπόθεση έχει ρίξει σημαντικά τη μετοχή της VW. Ο Μύλερ απέρριψε τις κατηγορίες πως ο όμιλος ενημέρωσε καθυστερημένα τους επενδυτές, παρά το ότι είχε ήδη ενημερώσει την αμερικανική υπηρεσία για την προστασία του περιβάλλοντος EPA εβδομάδες πριν βγει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024