Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορίες κατά πρώην προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Κατηγορίες κατά πρώην προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Κατηγορίες κατά πρώην προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ απήγγειλε αμερικανός εισαγγελέας, σε ένα σκάνδαλο που πλήττει τον διεθνή Οργανισμό. Ο Ας κατηγορείται ότι έλαβε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες. Ο εισαγγελέας είπε ότι οι κατηγορίες δείχνουν ότι «ο καρκίνος της διαφθοράς που πλήττει πολλές τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις, πλήττει και τα Ηνωμένα Έθνη».

Κατηγορίες κατά πρώην προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ απήγγειλε αμερικανός εισαγγελέας, σε ένα σκάνδαλο που πλήττει τον διεθνή Οργανισμό.

Ο εισαγγελέας Πριτ Μπχαράρα είπε την Τρίτη ότι ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Τζον Ας, πούλησε τον εαυτό του και τον Οργανισμό στη διάρκεια της θητείας του από το 2013 έως το 2014. Ο Μπχαράρα είχε, επίσης, υπηρετήσει ως πρεσβευτής της Αντίγκουα και της Μπαρμπούντα στον ΟΗΕ.

Ο Ας κατηγορείται ότι έλαβε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον κινέζου μεγιστάνα των ακινήτων και άλλων τεσσάρων ατόμων.

Ο εισαγγελέας είπε ότι οι κατηγορίες δείχνουν ότι «ο καρκίνος της διαφθοράς που πλήττει πολλές τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις, πλήττει και τα Ηνωμένα Έθνη».

Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα άτομα και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ερευνούν εάν η διαφθορά είναι καθημερινό φαινόμενο στον ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σημειώνει ότι ο Μπαν Γκι-μουν είναι «σοκαρισμένος και πολύ ταραγμένος» από τους ισχυρισμούς για τον Τζον Ας. Σύμφωνα με τον Στεφάν Ντούτζαριτς οι κατηγορίες αφορούν την ακεραιότητα των Ηνωμένων Εθνών και -απαντώντας στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα- σημείωσε: «Η διαφθορά δεν είναι καθημερινό φαινόμενο στον ΟΗΕ».

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν οι αμερικανικές αρχές επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΟΗΕ, τότε αυτή θα συνεργαστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024