Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έκλεισε» για τους Παλαιστίνιους η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

«Έκλεισε» για τους Παλαιστίνιους η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Ανεβαίνει η ένταση στην Ιερουσαλήμ, με δύο επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών από Παλαιστίνιους σε λιγότερο από ένα 24ωρο να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στην Παλιά Πόλη και να οδηγούν σε διήμερη απαγόρευση εισόδου. Τα ξημερώματα, νεαρός Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έφηβο Ισραηλινό τραυματίζοντάς τον -ο ίδιος έπεσε νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας- ενώ την προηγούμενη ημέρα ανάλογη επίθεση είχε απολογισμό δύο νεκρούς. Η ένταση διαχύθηκε μέχρι και τη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια εφόδου για σύλληψη υπόπτου.

Ανεβαίνει η ένταση στην Ιερουσαλήμ, με δύο επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών από Παλαιστίνιους σε λιγότερο από ένα 24ωρο να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στην παλιά πόλη και να οδηγούν σε διήμερη απαγόρευση εισόδου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, νεαρός Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έφηβο Ισραηλινό τραυματίζοντάς τον -ο ίδιος έπεσε νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας.

Την προηγούμενη ημέρα ανάλογη επίθεση είχε απολογισμό δύο νεκρούς Ισραηλινούς, ενώ ο παλαιστίνιος δράστης επίσης σκοτώθηκε στη συνέχεια από σφαίρες της αστυνομίας.

Μετά τις επιθέσεις, οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν την Κυριακή διήμερη απαγόρευση εισόδου στην Παλιά Πόλη για όλους τους παλαιστίνιους κατοίκους της Ιερουσαλήμ. Θα εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται, ζούν ή σπουδάζουν στην περιοχή.

Η ένταση στην πόλη έχει μείνει αμείωτη τις τελευταίες εβδομάδες με φόντο το ζήτημα της πρόσβασης στην παλιά πόλη -η σύμπτωση μουσουλμανικών και εβραϊκών γιορτών επιβάρυνε τη συγκυρία. Το Σουκότ (Σκηνοπηγία) ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες και οι εβραϊκές γιορτές «κλείνουν» την Τρίτη.

Η ένταση έχει μεταφερθεί και στη Δυτική Όχθη. Σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν, οι ισραηλινές αρχές κατέφυγαν σε πυρά το πρωί της Κυριακής και τραυμάτισαν τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια εφόδου για σύλληψη υπόπτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024