Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς χερσαία επίθεση συμμάχων του Άσαντ - Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία

Προς χερσαία επίθεση συμμάχων του Άσαντ – Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία

Την επομένη της έναρξης της ρωσικής επιχείρησης προς υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ με αεροπορικές επιδρομές που «ξεπερνούν» το Ισλαμικό Κράτος πηγές στον Λίβανο δηλώνουν στο Reuters ότι εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες βρίσκονται εδώ και δέκα ημέρες στη Συρία, στο πλαίσιο επικείμενης χερσαίας επίθεσης μαζί με τον συριακό στρατό στις περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών. Για την χερσαία επιχείρηση ετοιμάζεται και η Χεζμπολάχ.

Την επομένη της έναρξης της ρωσικής επιχείρησης προς υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ με αεροπορικές επιδρομές που «ξεπερνούν» το Ισλαμικό Κράτος πηγές στον Λίβανο δηλώνουν στο Reuters ότι εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες βρίσκονται εδώ και δέκα ημέρες στη Συρία, στο πλαίσιο επικείμενης χερσαίας επίθεσης μαζί με τον συριακό στρατό στις περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Στην χερσαία επιχείρηση ετοιμάζεται να ενταχθεί και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία έχει ήδη υποστηρίξει στρατιωτικά τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Πηγές του Λιβάνου δήλωσαν την Πέμπτη στο πρακτορείο Reuters ότι εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες με όπλα προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Συρία.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, κατά τις ίδιες πηγές. «Οι [ρωσικές] αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο άμεσο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του» δήλωσαν στο Reuters.

Στόχος της επιχείρησης, η ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από τους αντάρτες.

«Η εμπλοκή των Ρώσων θα παρατείνει τον πόλεμο»

Η εμπλοκή της Μόσχας θα παρατείνει τον πόλεμο, προειδοποιούν την ίδια στιγμή Κούρδος διοικητής και υψηλόβαθμος αξιωματικός, μέλος της ηγεσίας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ο Σίπαν Χέμο, διοικητής των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), δήλωσε ότι η ανάμειξη των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία σημαίνει ότι ο εμφύλιος πόλεμος μπορεί να διαρκέσει και δέκα χρόνια.

Ο κούρδος διοικητής μιλούσε στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν ακόμη οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις αναλάβουν δράση στη Συρία.

«Τώρα η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια των Σύρων. Αυτό που συμβαίνει τώρα μπορεί να ονομασθεί σύγκρουση τιτάνων στη συριακή γη […] ένας πόλεμος αλλαγής χαρτών. Μοιάζει με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι μεγάλες δυνάμεις μάχονται για να χωρίσουν ζώνες επιρροής. Δυστυχώς, θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν μακρύ πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει δέκα χρόνια» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, ανώτατος διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο Μπασάρ αλ Ζούμπι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ θα παρατείνουν περισσότερο τον τετραετή πόλεμο στη Συρία και κάλεσε τις αραβικές χώρες να στείλουν αντάρτες με αντιαεροπορικά όπλα.

«Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές θα παρατείνουν, κατ’ αρχάς, τη ζωή του πολέμου. Στη συνέχεια, θα οδηγήσουν στην εξάπλωση του εξτρεμισμού, διότι, όταν ο πόλεμος γίνεται ολικός πόλεμος κατά του συριακού λαού, δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους του, και θα υπάρξει εύφορο έδαφος για την προσέλκυση ξένων μαχητών για να πολεμήσουν τους Ρώσους» δήλωσε ο αλ Ζούμπι, αρχηγός του Στρατού του Γιαρμούκ, που ανήκει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

    Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024