Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία έδωσε η Μόσχα

Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία έδωσε η Μόσχα

Οκτώ στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα.

Οκτώ στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα.

«Σήμερα η ρωσική αεροπορία έπληξε με ακρίβεια 8 στόχους των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία. Συνολικά έγιναν 20 έξοδοι», ανέφερε ο έκπροσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσνεκοφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός. Όπως υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κέντρα συντονισμού του Ισλαμικού Κράτους σε ορεινή περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από εναέρια αναγνώριση και προσεκτική επεξεργασία των πληροφοριών που παρείχε ο συριακός στρατός.

Τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν έπληξαν άμαχους και απέφυγαν τις κατοικημένες περιοχές.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία είναι προσωρινές και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον θέσεων εξτρεμιστικών οργανώσεων στην χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα διευκρίνισε πως η αεροπορική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία δεν θα επεκταθεί στο Ιράκ και πως τα ρωσικά αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της Συρίας. Επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση του Ιράκ δεν έχει ζητήσει από την Μόσχα να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές σε ιρακινό έδαφος.

Από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ιμπραήμ Τζααφάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές θα αποδυναμώσουν επίσης το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Δύση συριακής αντιπολίτευσης Χαλέντ Χόγια, υποστήριξε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη συριακή επικράτεια σκότωσαν τουλάχιστον 36 αμάχους και στόχευσαν περιοχές που δεν ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ-Νόσρα. «Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το νίκησαν πριν από ένα χρόνο» υπογράμμισε.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία υποστήριξαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν στόχο κυρίως να προσφέρουν υποστήριξη στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ παρά να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε αναλυτικά:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024