Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Τριακόσιοι πρόσφυγες δραπέτευσαν από στρατόπεδο υποδοχής

Ουγγαρία: Τριακόσιοι πρόσφυγες δραπέτευσαν από στρατόπεδο υποδοχής

Νέες απελπιστικές σκηνές, συμβολικές της προσφυγικής κρίσης, εκτυλίσσονται την Παρασκευή στην Ουγγαρία, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας περίπου 300 πρόσφυγες δραπέτευσαν από στρατόπεδο υποδοχής κοντά στα σερβικά σύνορα και κατευθύνονται προς αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει τη Νότια Ουγγαρία με τη Βουδαπέστη. Την ίδια ώρα, στο Μπίτσκε περίπου 500 πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε βαγόνι και αρνούνται να μεταφερθούν σε καταυλισμό.

Νέες απελπιστικές σκηνές, συμβολικές της προσφυγικής κρίσης, εκτυλίσσονται την Παρασκευή στην Ουγγαρία, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας περίπου 300 πρόσφυγες δραπέτευσαν από στρατόπεδο υποδοχής κοντά στα σερβικά σύνορα και κατευθύνονται προς αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει τη Νότια Ουγγαρία με τη Βουδαπέστη.

Σε ανακοίνωσή της, η ουγγρική Αστυνομία αναφέρει ότι έχει σταματήσει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, ενώ πλάνα της κρατικής τηλεόρασης δείχνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει το στρατόπεδο υποδοχής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις Αρχές, 2.300 πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε στρατόπεδο υποδοχής στο Ρόζκε, στη Νότια Ουγγαρία, απειλούν να φύγουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία ωστόσο δεν έχουν γίνει σαφή.

Στο Μπίτσκε επίσης, όπου την Τετάρτη εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους, με πρόσφυγες να γαντζώνονται στις ράγες ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να τους απομακρύνει, περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει πριν από τα σύνορα με την Αυστρία, αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν στα δυτικά, πέρασαν τη νύχτα σε βαγόνι και αρνούνται να μεταφερθούν σε καταυλισμό. Ορισμένοι από αυτούς, σύμφωνα με τις Αρχές, αρνούνται νερό και τρόφιμα που τους μοιράζονται.

Ενόσω το χάος με τους μετέωρους πρόσφυγες στη χώρα παραμένει, η Ουγγαρία ετοιμάζεται να ψηφίζει αυστηρότερα μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024