Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ «ερευνούν» τα περί αποστολής ρωσικού εξοπλισμού στη Συρία

Οι ΗΠΑ «ερευνούν» τα περί αποστολής ρωσικού εξοπλισμού στη Συρία

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ερευνά πληροφορίες που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και άνδρες των ενόπλων της δυνάμεων στη Συρία.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ερευνά πληροφορίες που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και άνδρες των ενόπλων της δυνάμεων στη Συρία.

«Έχουμε δει διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο κατά τα οποία η Ρωσία πιθανόν αναπτύσσει στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη στη Συρία», ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ σε δημοσιογράφους. «Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα αυτό, το εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο ιστότοπος Ynet, της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ, ανέφερε επικαλούμενος δυτικούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε πως η Ρωσία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία για να διεξαγάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών της ISIS.

Ο Τόνερ επισήμανε ακόμη πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με τους εταίρους της στην περιοχή στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Δεν έχουμε κατανοήσει για ποιο πράγμα προορίζονται ή ακόμη και εάν αυτό συμβαίνει πράγματι. Ασφαλώς θα μας ανησυχούσε οποιαδήποτε προσπάθεια να υποστηριχθεί το καθεστώς (του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ) Άσαντ με στρατιωτικό προσωπικό, με αεροσκάφη, με προμήθειες κάθε είδους ή χρηματοδότηση διότι θα το θεωρούσαμε αποσταθεροποιητικό και αντιπαραγωγικό», πρόσθεσε ο Τόνερ.

Την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε αμφισβητήσει την ακρίβεια των δημοσιευμάτων των ΜΜΕ.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί να ενταχθεί στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρούν εναντίον θέσεων της ISIS σε Συρία και Ιράκ, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η έγκριση της συριακής κυβέρνησης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πριν την έναρξη επιχειρήσεων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport διότι παραβίασε έναν νόμο των ΗΠΑ που απαγορεύει τις εξαγωγές όπλων στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία.

Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι αποκλείονται οι μελλοντικές αγορές οπλισμού που εξάγει η επιχείρηση αυτή από μέρους των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο είχε αγοράσει από τη Rosoboronexport ελικόπτερα για τις ένοπλες δυνάμεις του Αφγανιστάν το 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024