Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε τραυματίες από φωτιά σε κέντρο για πρόσφυγες στη Γερμανία

Πέντε τραυματίες από φωτιά σε κέντρο για πρόσφυγες στη Γερμανία

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης. H φωτιά ξέσπασε στην είσοδο και τα αίτιά της είναι ακόμη ασαφή.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης.

H φωτιά ξέσπασε στην είσοδο και τα αίτιά της είναι ακόμη ασαφή. Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στόχοι εμπρησμού.

Στη Γερμανία, όπου οι αρχές αναμένουν πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα υποδεχθεί η χώρα φέτος θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2014 φθάνοντας τους 800.000, καταγράφεται τους τελευταίους μήνες έξαρση των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας: έχουν καταγραφεί πάνω από 100.

«Ένας άνθρωπος που προσπάθησε να σωθεί πηδώντας από ένα παράθυρο στον δεύτερο όροφο τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κριστιάνε Κόμπους.

Τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίζουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα καθώς εισέπνευσαν καπνό, πρόσθεσε η ίδια. Στο τριώροφο κτίριο φιλοξενούνται πάνω από 60 πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία και η Αιθιοπία.

«Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα. Βάσει των αρχικών ευρημάτων (της έρευνας) η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από την πόρτα της εισόδου από άγνωστο λόγο», ανέφερε η Κόμπους.

Η αστυνομία και η κρατιδιακή εισαγγελία άρχισαν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχουν στοχοθετήσει άδεια κτίρια ή κτίρια που υποβάλλονταν σε μετατροπές για να γίνουν κέντρα υποδοχής. Ωστόσο πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των προσφύγων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024