Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται για τον μικρό Αϊλάν

Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται για τον μικρό Αϊλάν

Η Ευρώπη δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες «που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή», όπως αυτή του πνιγμένου μικρού σύρου πρόσφυγα, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. «Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί και έχει καθήκον να δώσει μία ενιαία απάντηση» υπογραμμίζει.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες «που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή», όπως αυτή του πνιγμένου μικρού σύρου πρόσφυγα, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Δεν μπορεί απλώς να συγκινείται, πρέπει και να κινηθεί» τόνισε ο Ρέντσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μάσκατ στη Φλωρεντία.

«Το γεγονός ότι ένας πατέρας προσπαθεί να επιστρέψει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του» δεν οφείλεται «σε λάθος της Ευρώπης», δήλωσε.

Όμως «η Ευρώπη έχει καθήκον να δώσει μία ενιαία απάντηση που να βασίζεται στο ευρωπαϊκό δικαίωμα στο άσυλο, σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σε ευρωπαϊκά μέτρα επαναπατρισμού και σε μια συνολική στρατηγική στις χώρες προέλευσης» σημείωσε.

«Πιστεύουμε πως μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε η Ευρώπη θα δώσει μια απάντηση πολιτική με Π κεφαλαίο, είτε θα χάσει το γόητρό της» επέμεινε.

«Δεν είναι ώρα για δημαγωγία, αλλά για σοβαρή πολιτική. Αν ένα παιδί κινδυνεύει να πνιγεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σώσουμε» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι περιμένει τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

Ο Τζόζεφ Μάσκατ, ο οποίος πρόκειται να φιλοξενήσει στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Βαλέτα διάσκεψη κορυφής Ευρώπης-Αφρικής για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, επέμεινε από την πλευρά του στην αναγκαιότητα να τεθεί «μεσοπρόθεσμα» ένα τέλος στο χάος στη Λιβύη, διότι «διαφορετικά θα επιδεινωθεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024