Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Υψηλές αμοιβές σε πληροφοριοδότες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Τουρκία: Υψηλές αμοιβές σε πληροφοριοδότες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Έως και 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (1,23 εκατομμύρια ευρώ) θα καταβάλλουν οι τουρκικές αρχές σε όσους συνεισφέρουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, βάσει νέου νόμου. Η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους πληροφοριοδότες θα εξαρτάται από την «αξία της πληροφορίας που θα συμβάλλει στην πρόληψη των τρομοκρατικών εγκλημάτων και στην σύλληψη των υπόπτων».

Έως και 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (1,23 εκατομμύρια ευρώ) θα καταβάλλουν οι τουρκικές αρχές σε όσους συνεισφέρουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, βάσει νέου νόμου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ έχουν κλιμακωθεί οι εχθροπραξίες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με το νόμο, η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους πληροφοριοδότες θα εξαρτάται από την «αξία της πληροφορίας που θα συμβάλλει στην πρόληψη των τρομοκρατικών εγκλημάτων και στην σύλληψη των υπόπτων» επισημαίνεται.

Όσοι δίνουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα ενός «φερόμενου τρομοκράτη» ή της τοποθεσίας όπου βρίσκεται θα λαμβάνουν έως και 200.000 τουρκικές λίρες (61.000 ευρώ) εφόσον δεν εμπλέκονται και οι ίδιοι στις «τρομοκρατικές ενέργειες» που καταγγέλλουν.

Το ποσό της αποζημίωσης θα πολλαπλασιαστεί επί 20 και θα ανέλθει στα 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες στην περίπτωση που ο ύποπτος είναι ο αρχηγός μια «τρομοκρατικής οργάνωσης» ή στην περίπτωση που η εγκληματική ενέργεια που καταγγέλλεται είναι αρκετά σοβαρή και προκαλεί προβλήματα.

Ο πληροφοριοδότης δεν είναι υποχρεωτικό να έχει την τουρκική υπηκοότητα για να διεκδικήσει την αποζημίωση, βάσει του νόμου.

Οι τουρκικές αρχές είχαν και στο παρελθόν προσφέρει παρόμοιες αμοιβές έναντι πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικά εγκλήματα ή υπόπτους, ωστόσο δεν είχαν ποτέ προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ποσό από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την «αντιτρομοκρατική» της εκστρατεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024