Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έντεκα χρόνια κάθειρξη σε 17χρονο για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

ΗΠΑ: Έντεκα χρόνια κάθειρξη σε 17χρονο για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

Δεκαεπτάχρονος κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνια στις ανατολικές ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και τέσσερις μήνες κάθειρξη για συνωμοσία με σκοπό την προσφορά υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο Αλί Σούκρι Αμίν, ο οποίος θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για το υπόλοιπο της ζωής του, είναι ο πρώτος ανήλικος που καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δεκαεπτάχρονος κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνια στις ανατολικές ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και τέσσερις μήνες κάθειρξη για συνωμοσία με σκοπό την προσφορά υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αλί Σούκρι Αμίν, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Ιούνιο, θα παραμείνει υπό επιτήρηση για το υπόλοιπο της ζωής του, ειδικά όσον αφορά τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο.

Ο Αμίν είναι ο πρώτος ανήλικος ο οποίος καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υλική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση.

Ο έφηβος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο Twitter, μέσω του οποίου είχε στείλει πάνω από 7.000 μηνύματα υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος. Σε ορισμένα από τα μηνύματα έδινε συμβουλές στους τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν το εικονικό νόμισμα bitcoin ή να κρυπτογραφούν τις επικοινωνίες τους μέσω Διαδικτύου.

Ακόμη πρόσφερε τη βοήθειά του σε συμπαθούντες της οργάνωσης που ήθελαν να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να εξουδετερώσει τις απειλές που θέτει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζον Κάρλιν.

Όσοι χρησιμοποιούν ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρουν υποστήριξη σε ριζοσπάστες ισλαμιστές θα διώκονται εξίσου αυστηρά με όσους παίρνουν τα όπλα και πάνε να πολεμήσουν, διεμήνυσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο συνήγορος του Αλί Σούκρι Αμίν περιέγραψε τον πελάτη του ως έναν εξαίρετο μαθητή από καλή οικογένεια, ο οποίος απλά εξοργίστηκε από τις ωμότητες που διαπράττει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024