Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη δολοφονία Ιρακινών στρατηγών

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη δολοφονία Ιρακινών στρατηγών

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Ραμάντι του δυτικού Ιράκ που κόστισαν τη ζωή σε δύο ανώτατους διοικητές του ιρακινού στρατού.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Ραμάντι του δυτικού Ιράκ που κόστισαν τη ζωή σε δύο ανώτατους διοικητές του ιρακινού στρατού.

Ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, υποστηριζόμενοι από σιίτες παραστρατιωτικούς, μαχητές σουνιτικών φυλών και αεροπορικές επιδρομές του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού, πολεμούν για να ανακαταλάβουν την πόλη Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, από τους σουνίτες αντάρτες.

Η πρόοδος είναι αργή.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Διοίκησης των Επιχειρήσεων της επαρχίας Άνμπαρ, υποστράτηγος Αμπντέλ Ραχμάν Άμπου Ράγκιφ και ο ταξίαρχος Σάφιν Αμπντέλ Ματζίντ, επικεφαλής της δέκατης μεραρχίας, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην περιοχή Τζεράισι, δυτικά της Ραμάντι, μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους, δήλωσε ο εκπρόσωπος των κοινών επιχειρήσεων ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ.

Ο Ρασούλ δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως ο στρατός αναχαίτισε ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά με στόχο τις δυνάμεις του στρατού, «όμως η έκρηξη που ακολούθησε τούς έκανε μάρτυρες». Τουλάχιστον άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σε ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους, την οποία ανάρτησαν στο Διαδίκτυο υποστηρικτές των τζιχαντιστών, η οργάνωση ανέφερε πως έβαλε στο στόχαστρο κύριο αρχηγείο του στρατού, «ψάχνοντας εκδίκηση» για τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου μαχητή της σε μάχη στην περιοχή.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο των διοικητών και είπε πως θα «ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να νικήσουμε τον εχθρό και να εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος».

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Μπάτζουα, 15 χλμ βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024