Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίπεδα ρεκόρ η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία

Σε επίπεδα ρεκόρ η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει αυξηθεί η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία έχει αυξηθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η μεταναστευτική πολιτική του θα έχει αποτέλεσμα.

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει αυξηθεί η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία έχει αυξηθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η μεταναστευτική πολιτική του θα έχει αποτέλεσμα.

Ο Κάμερον δέχεται πιέσεις για να τηρήσει μια υπόσχεση που έδωσε το 2010 να μειώσει την ετήσια καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία κάτω από τις 100.000. Η υπόσχεση αυτή δόθηκε προκειμένου να κατευναστούν οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για την πίεση που ασκείται στις δημόσιες υπηρεσίες.

Στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών (ONS) ωστόσο έδειξαν πως ένας καθαρός αριθμός 330.000 ανθρώπων έφθασαν στη Βρετανία το δωδεκάμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2015 σε σύγκριση με 236.000 την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο.

Το ONS σημείωσε πως ο αριθμός υπερέβη το προηγούμενο ρεκόρ των 320.000 ανθρώπων το δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο του 2005.

Τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα κάθε τέσσερις μήνες προκαλούν συχνά πολιτική αμηχανία στον Κάμερον που επιμένει πως εξακολουθεί να εργάζεται για την επίτευξη του στόχου των 100.000.

Τα αυξανόμενα επίπεδα της μετανάστευσης είναι ένα ευαίσθητο θέμα για ορισμένους Βρετανούς, αυξάνοντας την υποστήριξη για το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο θέλει να διακοπούν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εφαρμόσει πολύ αυστηρότερους μεταναστευτικούς κανόνες.

Ο Κάμερον, ο οποίος εξελέγη για μια νέα θητεία τον Μάιο, έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή όρισε έναν συγκεκριμένο στόχο για τη μετανάστευση, καθώς, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βρετανία δεν μπορεί να εμποδίσει μετανάστες από το εσωτερικό της Ένωσης να έρθουν στη χώρα προκειμένου να εργαστούν.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας καθαρός αριθμός 183.000 ανθρώπων έφθασαν στη Βρετανία από άλλες χώρες της ΕΕ, 53.000 περισσότεροι απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο.

Το κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον προσπαθεί να θέσει περιορισμούς στη μετανάστευση καθιστώντας πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις χορήγησης βίζας. Θέλει επίσης να καταστήσει πιο δύσκολη την πρόσβαση μεταναστών από το εσωτερικό της ΕΕ στο βρετανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Πολλοί εργοδότες υποστηρίζουν ότι οι προσπάθειες να μειωθεί η μετανάστευση θα κάνει δυσκολότερο γι’ αυτούς να βρουν τους ειδικευμένους εργαζόμενους που χρειάζονται.
«Προσπαθώντας να βρούμε μέτρα για να φτάσουμε έναν “φανταστικό” και ανέφικτο μεταναστευτικό στόχο δεν δίνουμε στις βρετανικές επιχειρήσεις το σταθερό περιβάλλον που χρειάζονται», δήλωσε ο Σάιμον Γουόλκερ, γενικός διευθυντής του επιχειρηματικού λόμπι Ινστιτούτο Διευθυντών.

Η ομάδα αυτή μαζί με το think tank Βρετανικό Μέλλον κάλεσαν για μια αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024