Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες

Η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες

Η Βουδαπέστη έχει «συζητήσει το πώς» θα μπορούσε ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ενώπιον του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως επιβεβαίωσε η ουγγρική κυβέρνηση. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Κοινοβούλιο. Την Τρίτη, το πρώτο τμήμα της μεγάλης ομάδας που κινείται στον «βαλκανικό διάδρομο» είχε ήδη περάσει τα τμήματα των συνόρων που δεν έχει καλύψει ο «φράχτης του Ορμπάν». Δακρυγόνα και ένταση σε ουγγρικό κέντρο καταγραφής.

Η Βουδαπέστη έχει «συζητήσει το πώς» θα μπορούσε ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ενώπιον του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως επιβεβαίωσε η ουγγρική κυβέρνηση. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Κοινοβούλιο.

Δακρυγόνα και ένταση σε ουγγρικό κέντρο καταγραφής.

Την Τρίτη, το πρώτο τμήμα της μεγάλης ομάδας που κινείται στον «βαλκανικό διάδρομο» είχε ήδη περάσει τα τμήματα των συνόρων που δεν έχει καλύψει ο «φράχτης του Ορμπάν».

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβακς ανέφερε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters, πως «η κυβέρνηση και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχει συζητήσει το θέμα του πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να προστατεύσει τα σύνορα της Ουγγαρίας και τα σύνορα της ΕΕ».

Οποιαδήποτε απόφαση, είπε, για κινητοποιήση του στρατού θα πρέπει να βασίζεται σε έγκριση του Κοινοβουλίου, το οποίο θα συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση Ορμπάν, υπενθυμίζεται, έχει ισχυρότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το ουγγρικό χωριό Ρόσκε, στα σύνορα με τη Σερβία, έχει γίνει από την Τρίτη ο χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται οι περισσότεροι που πέρασαν τα σύνορα και καταγράφονται. Η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, η ένταση ξέσπασε μεταξύ αστυνομίας και περίπου 300 με 400 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ουγγρική τηλεόραση, φαίνεται να έγινε και χρήση δακρυγόνων πριν η ένταση εκτονωθεί σχετικά σύντομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024