Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: «Ταπεινωτικά» τα κονδύλια που μας δίνει η ΕΕ για το προσφυγικό

Ουγγαρία: «Ταπεινωτικά» τα κονδύλια που μας δίνει η ΕΕ για το προσφυγικό

Η Ουγγαρία θέλει μεγαλύτερα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, φέρεται να δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν. «Η ΕΕ διανέμει τα χρήματα για την προστασία των συνόρων με ταπεινωτικό τρόπο. Τα παλιά κράτη-μέλη έχουν υφαρπάξει τα χρήματα από τα νέα μέλη» δήλωσε ενόσω συνεχίζεται η ροή Σύρων προσφύγων προς την Ουγγαρία.

Η Ουγγαρία θέλει περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φέρεται να δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν -χαρακτηρίζοντας ταπεινωτικό τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διάθεση κονδυλίων για την προστασία των συνόρων.

Η Ουγγαρία είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γειτνίασή της με τη Σερβία και την Ουκρανία, που δεν είναι κράτη-μέλη της ΕΕ, την καθιστούν ελκυστική για τους πρόσφυγες.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 100.000 αφίξεις μεταναστών μέχρι τώρα φέτος σε σύγκριση με 43.000 ολόκληρο το 2014.

Μόνο τη Δευτέρα η αστυνομία κατέγραψε 2.093 πρόσφυγες, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα φέτος.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει ένα τείχος στα νότια σύνορά της με τη Σερβία προκειμένου να απωθήσει το αυξανόμενο κύμα μεταναστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί για τη χορήγηση σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια και διάφορα άλλα μέτρα για την Ουγγαρία. Ωστόσο, ο Γιάνος Λαζάρ, αρχηγός του επιτελείου του Ορμπάν, δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα Magyar Hirlap πως χρειάζονται περισσότερα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανέμει τα χρήματα για την προστασία των συνόρων με ταπεινωτικό τρόπο. Τα παλιά κράτη-μέλη έχουν υφαρπάξει τα χρήματα από τα νέα μέλη» φέρεται να δήλωσε ο Λαζάρ.

«Αν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, θα γίνουμε σωσίβια λέμβος που βυθίζεται υπό το βάρος εκείνων που αρπάζονται απ’ αυτήν» είπε ο Λαζάρ αναφερόμενος προφανώς στους θανάτους εκατοντάδων μεταναστών στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη επιβαίνοντας σε υπερφορτωμένα σκάφη που διασχίζουν τη Μεσόγειο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024