Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΓΔΜ: Δακρυγόνα εναντίον των μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα

ΠΓΔΜ: Δακρυγόνα εναντίον των μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα. Συγκρούσεις είχαν προηγηθεί και νωρίτερα, μετά την απόφαση των Σκοπίων να μπλοκάρουν τα σύνορα για τους μετανάστες. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον δέκα τραυματίες.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον δέκα τραυματίες.

Ένταση είχε προηγηθεί και νωρίτερα την Παρασκευή, μετά την απόφαση των Σκοπίων να μπλοκάρουν τα σύνορα για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με ανταποκριτές ξένων ειδησογραφικών πρακτορείων, η ένταση ξέσπασε μεταξύ των δυνάμεων της ΠΓΔΜ που βρίσκονταν στα σύνορα και περίπου 3.000 μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με ανταποκριτές και κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΣΧ), τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Η ομάδα των ΓΧΣ ανέφερε πως τέσσερις τραυματίες τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ νωρίτερα αστυονομικές πηγές είχαν αναφέρει πως δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πολύκαστρο.

Οι μετανάστες είχαν περάσει τη νύχτα στην ύπαιθρο, κάνοντας το πρωί αρκετές προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές της ΠΔΓΜ κάλυψαν με συρματόπλεγμα τις ράγες που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Στην πρόσφατη απόφαση που υπέγραψε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, προβλέπεται και η η ανάμειξη του στρατού για την αντιμετώπιση αυξημένων μεταναστευτικών ροών, «επιβοηθητικά» στο έργο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μονάδα του Στρατού της ΠΓΔΜ αναμένεται μετά το μεσημέρι να αναπτυχθεί στην ουδέτερη ζώνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024