Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκατρείς τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας - μεταναστών στη Γερμανία

Δεκατρείς τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας – μεταναστών στη Γερμανία

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και περίπου 50 πρόσφυγες στην πόλη Σουχλ της Γερμανίας. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν αρχικά μεταξύ μεταναστών όταν ένας εξ αυτών έσκισε σελίδες από το Κοράνι και όταν επενέβη η αστυνομία οι πρόσφυγες στράφηκαν εναντίον της. Τέσσερις ώρες κράτησαν οι συγκρούσεις, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης αστυνομικοί από τις γύρω πόλεις.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και περίπου 50 πρόσφυγες στην πόλη Σουχλ της Γερμανίας, γράφει την Πέμπτη το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ερφούρτης, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Σουχλ, οι ταραχές ξέσπασαν την Τετάρτη σε καταυλισμό προσφύγων της πόλης και σε αυτές ενεπλάκησαν τουλάχιστον 50 μετανάστες.

Ένας από τους μετανάστες φέρεται ότι προκάλεσε το περιστατικό όταν άρχισε να σκίζει σελίδες από το Κοράνι, το οποίο προκάλεσε επιθετική αντίδραση από άλλους πρόσφυγες.

Η τοπική αστυνομία κλήθηκε γρήγορα να επέμβει για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, αλλά οι πρόσφυγες επιτέθηκαν τότε στην αστυνομία με πέτρες και σιδηρολοστούς.

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, οι οποίες διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες, σύμφωνα με το περιοδικό.

Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση κινητοποιήθηκαν επίσης αστυνομικοί από τις γύρω πόλεις, ενώ κατά τις ταραχές ένας αριθμός οχημάτων της αστυνομίας υπέστη ζημιές.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που σημειώνεται στην ΕΕ, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική όπου οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

Τον Ιούλιο το ομοσπονδιακό γραφείο για τη μετανάστευση της Γερμανίας δέχθηκε αριθμό ρεκόρ αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε έναν μήνα: συνολικά περίπου 79.000. Οι περισσότεροι από αυτούς που ζητούν άσυλο στη Γερμανία προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Σερβία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024