Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία: Δεν θα δεχτούμε μουσουλμάνους μετανάστες

Σλοβακία: Δεν θα δεχτούμε μουσουλμάνους μετανάστες

Νέα αρνητική διάσταση στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Η Σλοβακία προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα δέχεται μόνο χριστιανούς και όχι μουσουλμάνους μετανάστες. Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει ευθέως τις δηλώσεις εκπροσώπου του σλοβακικού υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε, όμως, ότι απαγορεύεται οι χώρες-μέλη της ΕΕ να υιοθετούν πολιτικές διακρίσεων.

Νέα αρνητική διάσταση στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Η Σλοβακία προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα δέχεται μόνο χριστιανούς και όχι μουσουλμάνους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σχέδιο κατανομής των μεταναστών, η χώρα αναμένεται να δεχθεί 200 μετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα σε σύνολο 40.000.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιβάν Μετίκ είπε ότι οι μουσουλμάνοι δεν θα γίνονταν αποδεκτοί γιατί δεν θα αισθάνονταν σαν στο σπίτι τους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει καλέσει να μην εφαρμοστούν κριτήρια διαχωρισμού για την κατανομή των μεταναστών.

Ο σλοβάκος αξιωματούχος αρνήθηκε, πάντως, ότι η κίνηση αυτή προωθεί τις διακρίσεις και σημείωσε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Μιλώντας στο BBC, ο Μετίκ είπε: «Θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε την Ευρώπη με αυτό το μεταναστευτικό κύμα αλλά εμείς είμαστε μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός» και σημείωσε ότι οι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Σλοβακία».

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να δεχθούμε 800 μουσουλμάνους, αλλά δεν έχουμε τζαμιά στην Σλοβακία, επομένως πώς θα μπορούσαν να ενταχθούν οι μουσουλμάνοι εάν δεν τους αρέσει εδώ;»

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρντ αρνήθηκε να σχολιάσει ευθέως, αλλά τόνισε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν επιτρέπεται να προχωρούν σε διακρίσεις.

Περισσότεροι από 240.000 μετανάστες έχουν φτάσει φέτος στις ακτές της Ελλάδας και της Ιταλίας. Πολλοί από αυτούς ταξιδεύουν σε άλλες χώρες τις Ευρώπης.

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι μόνο φέτος θα μπορούσε να δεχθεί μέχρι και 800.000 αιτήσεις για άσυλο.

Τον προηγούμενο μήνα, η ΕΕ συμφώνησε στην ανακατανομή 32.000 αιτούντων άσυλο τα επόμενα δύο χρόνια και όχι 40.000 όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024