Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια, μαίνονται 21 πυρκαγιές

Σε πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια, μαίνονται 21 πυρκαγιές

Μάχη με τις φλόγες δίνουν περίπου 8.500 πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια.  Η πολιτεία των ΗΠΑ πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της και οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη και την εκκένωση κατοικημένων περιοχών. Σε εξέλιξη βρίσκονται 21 πύρινα μέτωπα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν περίπου 8.500 πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια.

Η πολιτεία των ΗΠΑ πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της και οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη και την εκκένωση κατοικημένων περιοχών.

Ο οργανισμός πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ότι οι χιλιάδες κεραυνοί που έχουν πέσει από την Πέμπτη έχουν προκαλέσει εκατοντάδες μικρές πυρκαγιές, ενώ για σήμερα, Δευτέρα, υπάρχει πρόβλεψη για νέες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές, με πολλούς κεραυνούς και χαμηλή βροχόπτωση.

Περί τους 8.500 πυροσβέστες, από την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και το Κολοράντο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν 21 τεράστιες πυρκαγιές.

Η μεγαλύτερη από αυτές, στην κομητεία του Λέικ, που ονομάσθηκε «Rocky Fire» και έχει κατακάψει έκταση 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την Τετάρτη, έχει περιορισθεί μόνο κατά 5%.

Η φωτιά κατέστρεψε έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα σε πέντε ώρες, παρά την απουσία ανέμων, εξαιτίας της ξηρασίας και της θερμοκρασίας που υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι στην κομητεία του Λέικ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 5.000 κατοικίες απειλούνται, 24 από αυτές καταστράφηκαν.

Συνολικά, έκταση 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει καταστραφεί από τις 21 πυρκαγιές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024