Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Δεκάδες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούσαν χθες, Σάββατο, να δίνουν μάχη με περίπου πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από την ξηρασία. Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή τουν την Πέμπτη.

Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούσαν χθες, Σάββατο, να δίνουν μάχη με περίπου πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από την ξηρασία.

Ένας πυροσβέστης, ο Ντέιβ Ραλ, 38 ετών, έχασε τη ζωή του την Πέμπτη δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο εθνικό δάσος του Μόντοκ, κοντά στο Αλτούρας (βορειοδυτική Καλιφόρνια), ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περίπου 8.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο της Καλιφόρνιας, διευκρίνισε η Εθνοφυλακή, η οποία κλήθηκε να παράσχει ενισχύσεις.

Δύο πυρκαγιές προκάλεσαν το κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Ντάνιελ Μπέρλαντ ανέφερε στο Twitter πως μία από τις σημαντικότερες πυρκαγιές που μαίνεται στην κομητεία του Λέικ, έχει περιορισθεί μόνο κατά 5%.

Μια νεά πυρκαγιά σημειώθηκε στο Cajon Pass, προκαλώντας το κλείσιμο πολλών στρατηγικής σημασίας οδικών αξόνων, διευκρίνισαν οι Los Angeles Times.

«Η μεγάλη ξηρασία και οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν μετατρέψει όλη την Πολιτεία σε πυριτιδαποθήκη», σχολίασε ο κυβερνήτης Έντμουντ Μπράουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Οι θαρραλέοι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε» σημείωσε.

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην Καλιφόρνια, όμως τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιασθεί εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει εδώ και τέσσερα χρόνια την Πολιτεία. Σημαντικοί περιορισμοί στην κατανάλωση νερού αποφασίσθηκαν τον Απρίλιο από τον κυβερνήτη και έχουν έκτοτε ενισχυθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024