Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Εκτελέστηκαν δέκα άνδρες στο Χαλέπι

Συρία: Εκτελέστηκαν δέκα άνδρες στο Χαλέπι

Δέκα άνδρες εκτελέστηκαν στο Χαλέπι της Συρίας έπειτα από τη σχετική απόφαση θρησκευτικού δικαστηρίου στο οποίο πλειοψηφεί το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δύο από τους άνδρες κατηγορούνταν για μοιχεία, ενώ οι άλλοι οκτώ κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δέκα άνδρες εκτελέστηκαν στο Χαλέπι της Συρίας έπειτα από τη σχετική απόφαση θρησκευτικού δικαστηρίου στο οποίο πλειοψηφεί το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο από τους άνδρες κατηγορούνταν για μοιχεία, ενώ οι άλλοι οκτώ κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο. Και οι δέκα εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού.

Οι εκτελέσεις έγιναν στη συνοικία Σάαρ στο ανατολικό Χαλέπι το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών, έπειτα από απόφαση θρησκευτικού δικαστηρίου στο οποίο συμμετέχουν πολλές ισλαμιστικές ομάδες, όμως την πλειοψηφία διαθέτει το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Πέντε από τους οκτώ άνδρες που κατηγορούνταν για συνεργασία με το καθεστώς ήταν αντάρτες, ενώ οι υπόλοιποι μέλη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Θρησκευτικά δικαστήρια έχουν δημιουργηθεί σε πολλές πόλεις και χωριά της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών ή τζιχαντιστικών οργανώσεων, όπως το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός απώθησε τους αντάρτες από μια περιοχή στα περίχωρα της επαρχίας Λαττάκεια, προπύργιο του Άσαντ, έπειτα από μάχες που κόστισαν τη ζωή σε 40 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η προέλαση των ανταρτών απειλούσε αρκετά σουνιτικά χωριά και κυρίως χωριά όπου ζουν Αλαουίτες, τη θρησκευτική μειονότητα από την οποία προέρχεται και ο Σύρος πρόεδρος, στην επαρχία Λαττάκεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024