Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρας σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε συμμετέχοντες σε Gay Pride στο Ισραήλ

Ανδρας σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε συμμετέχοντες σε Gay Pride στο Ισραήλ

Ισραηλινός άνδρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμετέχοντες στην γιορτή υπερηφάνειας Gay Pride στην Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον έξι άτομα φέρουν τραύματα από μαχαίρι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας υπερ-ορθόδοξος εβραίος, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση το 2005. Σοκαριστικές οι εικόνες από την επίθεση

Ισραηλινός άνδρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμετέχοντες στην γιορτή υπερηφάνειας Gay Pride στην Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον έξι άτομα φέρουν τραύματα από μαχαίρι. Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC αναφέρουν ότι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που φέρουν τα θύματα.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ακόμα και τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης υψώνει το μαχαίρι του για να επιτεθεί στα θύματα:

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σαμρί είπε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας υπερ-ορθόδοξος εβραίος.

Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση το 2005. Τότε, στη διάρκεια του Gay Pride, είχε μαχαιρώσει τρία άτομα.

Ο δράστης, Γισάι Σλίσελ, είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκισης για την επίθεση αυτή και αφέθηκε ελεύθερος μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό». «Θα ασκήσουμε δίωξη στους υπεύθυνους, εφαρμόζοντας πλήρως τον νόμο. Η ελευθερία της ατομικής επιλογής αποτελεί βασική αξία στο Ισραήλ».

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης και τον ανακρίνει.

Ο επικεφαλής του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ισραήλ είπε ότι «ο αγώνας για ισότητα γίνεται πιο έντονος στη σκιά τέτοιων γεγονότων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024