Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MH370: Μπορούν οι κωδικοί από τα συντρίμμια να λύσουν το μυστήριο;

MH370: Μπορούν οι κωδικοί από τα συντρίμμια να λύσουν το μυστήριο;

Νέα τροπή, ίσως και τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας, δίνουν οι κωδικοί πάνω στα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού. Η ιστοσελίδα αεροπλοΐας AirLive.net αναφέρει πως ο κωδικός 657-BB, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο κομμάτι του φτερού, είναι συμβατός με ένα Boeing 777. Ενώ όμως αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους, ένας άλλος κωδικός που επίσης υπάρχει πάνω στο κομμάτι του αεροσκάφους (670-BB), σύμφωνα με την Guardian, περιπλέκει για μία ακόμη φορά τα πράγματα. Η απάντηση αναμένεται να έρθει από την Τουλούζη.

Νέα τροπή, ίσως και τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας, δίνουν οι κωδικοί πάνω στα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού. Ειδικότερα, η ιστοσελίδα αεροπλοΐας AirLive.net αναφέρει πως ο κωδικός 657-BB, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο κομμάτι του φτερού, είναι συμβατός με ένα Boeing 777, όπως αυτός αναγράφεται στο ειδικό εγχειρίδιο. Ενώ όμως αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους, ένας άλλος κωδικός που επίσης υπάρχει πάνω στο κομμάτι του αεροσκάφους (670-BB), σύμφωνα με την Guardian, αλλά δεν αντιστοιχεί στο εγχειρίδιο, περιπλέκει για μία ακόμη φορά τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, ένα κομμάτι του μοιραίου Boeing, το οποίο χάθηκε από προσώπου γης στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες, είναι μία ελπιδοφόρα εξέλιξη. Πολύ δε περισσότερο όταν στην ίδια παραλία εντοπίζεται επίσης, έστω και σε άθλια κατάσταση, μία βαλίτσα, η οποία επίσης βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών.

Επισήμως, μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Αλλοι πιο αισιόδοξοι, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ο οποίος δηλώνει «σχεδόν βέβαιο» ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο χαμένο αεροσκάφος, και άλλοι πιο συγκρατημένοι, όπως οι γαλλικές Αρχές, οι οποίες αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι όλα είναι πιθανά, όλοι ωστόσο μοιάζουν να συμφωνούν ότι υπάρχει πλέον έστω ένα σημείο επανεκκίνησης των ερευνών.

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση αναμένεται να έρθει από την Τουλούζη, όπου βρίσκεται το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων της Γαλλίας (BEA), το οποίο κλήθηκε να συντονίσει τη γαλλική και τη διεθνή έρευνα.

Το τμήμα του αεροσκάφους που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν θα μεταφερθεί στην Γαλλία στα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να γίνουν αναλύσεις. Το τμήμα αυτό, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα τεθεί στο μικροσκόπιο ομάδας εμπειρογνωμόνων στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Οπως ανακοίνωσε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ – πλην όμως δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το BEA – η τοποθεσία όπου βρέθηκε το κομμάτι του αεροσκάφους φαίνεται λογική βάσει των ρευμάτων του Ινδικού Ωκεανού. «Υπήρξαν πολλοί λάθος συναγερμοί. Υπόσχομαι όμως στις οικογένειες των θυμάτων πως ό,τι και να γίνει, δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες», πρόσθεσε ο Ραζάκ, προφανώς σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί για λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος στην ενημέρωση των συγγενών.

Τα συντρίμμια, μήκους περίπου δύο μέτρων, βρέθηκαν τυχαία από υπαλλήλους εταιρείας καθαρισμού των ακτών στο νησί. Αν και το Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου οι Αρχές της Αυστραλίας συνεχίζουν τις έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας, στον Ινδικό Ωκεανό), αυστραλοί αξιωματούχοι συμφωνούν και αυτοί ότι το σημείο όπου εντοπίστηκε το κομμάτι του αεροσκάφους συνάδει με όσα γνωρίζουν για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουν δώσει οι δορυφόροι.

Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024