Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισογυνικά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην προβολή του Trainwreck;

Μισογυνικά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην προβολή του Trainwreck;

Το κίνητρο του δράστη της ένοπλης επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα αναζητά η αστυνομία. Ο ένοπλος, Τζον Ράσελ Χάουζερ, ο οποίος άνοιξε πυρ στην κινηματογραφική αίθουσα, σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα επτά πριν αυτοκτονήσει, ήταν γνωστός για τα μισογυνιστικά του σχόλια και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποίησε την επίθεση στη διάρκεια προβολής της ταινίας Trainwreck, την οποία πολλοί κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει φεμινιστική.

Το κίνητρο του δράστη της ένοπλης επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα αναζητά η αστυνομία.

Ο ένοπλος, Τζον Ράσελ Χάουζερ, ο οποίος άνοιξε πυρ στην κινηματογραφική αίθουσα, σκότωσε δύο γυναίκες και τραυμάτισε άλλα επτά άτομα πριν αυτοκτονήσει, ήταν γνωστός για τα μισογυνικά του σχόλια και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποίησε την επίθεση στη διάρκεια προβολής της ταινίας Trainwreck, την οποία πολλοί κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει φεμινιστική.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, ο ένοπλος είχε κρατήσει σημειώσεις για την ταινία στο ημερολόγιό του, πριν από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Χάουζερ είχε γράψει την ημερομηνία, την ώρα, τον τόπο προβολής και τον τίτλο του Trainwreck στο ημερολόγιό του, γεγονός που δείχνει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη.

Οι προβληματικές σχέσεις του 58χρονου δράστη με τις γυναίκες έχουν αρχίσει να έρχονται στην επιφάνεια. Όπως έγινε γνωστό, περιοριστικά μέτρα είχαν επιβληθεί στον Χάουζερ, προκειμένου να μην πλησιάζει την κόρη του και την σύζυγό του, ενώ σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές είχε ασκήσει επιθέσεις σε γυναίκες, κάνοντας παρεμβάσεις που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μισογυνικές.

Όπως δήλωσε στην Washington Post ο πρώην παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Rise and Shine, όπου ο Χάουζερ είχε εμφανιστεί αρκετές φορές, ο δράστης της επίθεσης «ήταν αντίθετος στο να έχουν λόγο οι γυναίκες για το οτιδήποτε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Χάουζερ είχε προσπαθήσει να προσλάβει κάποιον για να βάλει φωτιά στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε την κόρη και τη σύζυγό του.

Το ερώτημα στο οποίο αναζητούν απάντηση οι Αρχές είναι εάν ο Χάουζερ επέλεξε τη συγκεκριμένη ταινία, επειδή έχει ως ηρωίδα μία σεξουαλικά δυναμική γυναίκα και επειδή το σενάριο έχει γράψει -και πρωταγωνιστεί- η κωμικός και φεμινίστρια, Έιμι Σούμερ.

Εκτός από φεμινίστρια, η Σούμερ είναι και εβραϊκής καταγωγής και ο Χάουζερ είχε συχνά εκφραστεί υπέρ του Χίτλερ σε διαδικτυακά φόρουμ.

Το μακελειό επανέφερε μνήμες από την επίθεση στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα, στο Κολοράντο, όταν ο 24χρονος τότε Τζέιμς Χολμς δολοφόνησε εν ψυχρώ 12 ανθρώπους.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024