Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Το δρόμο της κλιμάκωσης ανοίγει η δολοφονία στρατιωτικού διοικητή

Τουρκία: Το δρόμο της κλιμάκωσης ανοίγει η δολοφονία στρατιωτικού διοικητή

Στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε ο διοικητής της Χωροφυλακής στην επαρχία Ματζιγκέρτ (Μαλάζγκιρτ) της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η επίθεση σημειώθηκε σε μία συγκυρία κατά την οποία έχει καταρρεύσει η εκεχειρία της τουρκικής κυβέρνησης με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και ο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, κατά μήκος της μεθορίου, με άλλοθι τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε ο διοικητής της Χωροφυλακής στην επαρχία Ματζιγκέρτ (Μαλάζγκιρτ) της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μία συγκυρία κατά την οποία έχει καταρρεύσει η εκεχειρία της τουρκικής κυβέρνησης με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και ο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, κατά μήκος της μεθορίου, με άλλοθι τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι υποψίες για την επίθεση στρέφονται κατά του ΡΚΚ που έχει έντονη παρουσία στις επαρχίες της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η ο πληθυσμός είναι κατ’ εξοχήν κουρδικός. Οι δράστες έστησαν ενέδρα στον ταγματάρχη Αρσλάν Κουλακσίζ, τη σύζυγο και την κόρη του την ώρα που επέστρεφαν σπίτι τους. Η οικογένεια βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, όταν ο ταγματάρχης αναγκάστηκε να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε λόγω βλάβης. Ο τούρκος στρατιωτικός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου σε λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρός. Τραυματισμένη νοσηλεύεται η κόρη του, ενώ χωρίς να τραυματιστεί διέφυγε της επιθέσεως η σύζυγός του.

Υπενθυμίζεται ότι η Χωροφυλακή στην Τουρκία είναι στρατιωτικό σώμα.

Νωρίτερα, το γραφείο του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε απόψε το τελευταίο κύμα βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας πριν από 24 ώρες εναντίον του PKK.

Τα τουρκικά μαχητικά στοχοθέτησαν «καταφύγια, κέντρα διοίκησης και εφοδιασμού και κρυψώνες» γνωστοποιήθηκε σε ένα δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου επισήμανε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο τόνισε ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στη μεθόριο και εναντίον αυτονομιστών του PKK μπορεί να «αλλάξουν το παιχνίδι».

Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, η Αγκυρα πραγματοποιεί από την Παρασκευή μεγάλη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί μέλη του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και του Αριστερού DHKP-C.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024