Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Συνελήφθησαν πρώην κρατούμενοι του Γκουαντάναμο για τρομοκρατία

Βέλγιο: Συνελήφθησαν πρώην κρατούμενοι του Γκουαντάναμο για τρομοκρατία

Δύο πρώην κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο συνελήφθησαν στο Βέλγιο με την κατηγορία της «συμμετοχής στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας. Οι συλληφθέντες πιστεύεται είναι μέλη ομάδας που στρατολογούσε μαχητές για το μέτωπο της Συρίας.

Δύο πρώην κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο συνελήφθησαν στο Βέλγιο με την κατηγορία της «συμμετοχής στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας.

Οι συλληφθέντες πιστεύεται είναι μέλη ομάδας που στρατολογούσε μαχητές για το μέτωπο της Συρίας.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ετοίμαζαν κάποια τρομοκρατική επίθεση σε βελγικό έδαφος», ανέφερε ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών Ζαν-Πασκάλ Τορό.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων ονομάζεται Μουσά Ζεμουρί, είναι Βέλγος μαροκινής καταγωγής και κρατήθηκε στο Γκουαντάναμο από το 2001 μέχρι το 2005.

Οι αμερικανικές αρχές πίστευαν ότι ήταν μέλος της Μαροκινής Ισλαμικής Μαχητικής Ομάδας (GICM) που ευθυνόταν για επιθέσεις στη Μαδρίτη και την Καζαμπλάνκα.

Ο δεύτερος είναι ένας Αλγερινός που ονομάζεται Σουφιάν Α. Τα πλήρη στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Αρχές, οι οποίες θεωρούν ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία.

Και οι δύο ήταν υπό τη στενή παρακολούθηση των βελγικών αρχών, γεγονός που επέτρεψε στην αστυνομία να πληροφορηθεί εγκαίρως ότι ετοιμάζονταν να διαρρήξουν ένα κτίριο στο Χόμποκεν, στην περιοχή της Αμβέρσας.

Για την υπόθεση της διάρρηξης έχουν συλληφθεί επίσης άλλοι τρεις συνεργοί τους που προς το παρόν δεν κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024