Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάμπερμας κατά Μέρκελ: Τζόγαρε σε μια νύχτα τη μεταπολεμική φήμη της Γερμανίας

Χάμπερμας κατά Μέρκελ: Τζόγαρε σε μια νύχτα τη μεταπολεμική φήμη της Γερμανίας

Κατά μέτωπο επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ για τη σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας εξαπολύει ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, κατηγορώντας την ότι τζόγαρε σε μία νύχτα μισό αιώνα πολιτικού κεφαλαίου και τις προσπάθειες προηγούμενων γενεών να ανοικοδομήσουν τη μεταπολεμική υπόληψη της Γερμανίας. Μιλώντας για πρώτη φορά για τη συμφωνία των Βρυξελλών, ο Χάμπερμας δηλώνει ότι ήταν μία «πράξη τιμωρίας» της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά μέτωπο επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ για τη σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας εξαπολύει ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, κατηγορώντας την ότι τζόγαρε σε μια νύχτα μισό αιώνα πολιτικού κεφαλαίου και τις προσπάθειες προηγούμενων γενεών να ανοικοδομήσουν τη μεταπολεμική υπόληψη της Γερμανίας.

Μιλώντας για πρώτη φορά για τη συμφωνία που οριστικοποιήθηκε κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση-θρίλερ στις Βρυξέλλες, ο Γιούργκεν Χάμπερμας δηλώνει ότι κατ’ ουσίαν ήταν μία «πράξη τιμωρίας» της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Εξαναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε ένα οικονομικά αμφισβητούμενο, κατά κύριο λόγο συμβολικό ταμείο αποκρατικοποιήσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ό,τιδήποτε άλλο εκτός από πράξη τιμωρίας απέναντι σε μία αριστερή κυβέρνηση» δηλώνει ο κορυφαίος φιλόσοφος, εκ των εμπνευστών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον Guardian.

«Φοβούμαι ότι η γερμανική κυβέρνηση, περιλαμβανομένου του σοσιαλδημοκρατικού σκέλους της, τζόγαρε σε μία νύχτα όλο το πολιτικό κεφάλαιο που μία καλύτερη Γερμανία είχε συσσωρεύσει εδώ και μισό αιώνα» ανέφερε ο Χάμπερμπας επισημαίνοντας ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιδείξει «μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία και μετά-εθνική νοοτροπία».

Ο κορυφαίος φιλόσοφος υπογράμμισε ότι απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων, η Γερμανία «ξεδιάντροπα αποκάλυψε τον εαυτό της ως τον βασικό τηρητή της πειθαρχίας στην Ευρώπη και για πρώτη φορά διεκδίκησε ανοιχτά την γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024