Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Πρώτα η ψήφιση στην ελληνική Βουλή και μετά τα υπόλοιπα Κοινοβούλια

Μέρκελ: Πρώτα η ψήφιση στην ελληνική Βουλή και μετά τα υπόλοιπα Κοινοβούλια

Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.

Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.

«Τα θετικά υπερίσχυσαν των αρνητικών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» σημείωσε.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι τις 15 Ιουλίου για τον ΦΠΑ, τα εργασιακά και τα φορολογικά.

Iδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την Βουλή τους τελευταίους μήνες και τα οποία θεωρούνται μονομερείς ενέργειες. Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Μέρκελ είπε ότι τα υπόλοιπα (προσλήψεις, ΕΡΤ, 100 δόσεις) θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Για το θέμα του χρέους αναφέρθηκε στη συμφωνία του 2012, λέγοντας ότι «θα συζητήσουμε για το χρέος μόλις έχουμε την πρώτη θετική αξιολόγηση. Εκτός συζήτησης η ονομαστική διαγραφή χρέους».

Εκτίμησε ότι περίπου 25 δισ. ευρώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε ερώτηση για το περίφημο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για πέντε χρόνια, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν υφίσταται. «Το σχέδιο Α έχει επαληθευθεί δεν υπάρχει σχέδιο Β, δηλαδή Grexit» τόνισε.

Σε άλλη ερώτηση για το αν τα μέτρα θα τα «σηκώσουν» οι πολίτες, η Μέρκελ είπε ότι «βρέθηκαν ευρείες πλειοψηφίες στο ελληνικο Κοινοβούλιο που δεν υπήρχαν στο παρελθόν».

Η καγκελάριος ρωτήθηκε επίσης για το τι τελικά σήμανε το «όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, επικαλούμενη μάλιστα τις σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024